Börtön a baltás támadásért

Börtön a baltás támadásért
© Illusztráció: AFP
Debrecen – Az elsőfokú döntést helybenhagyva garázdaság és testi sértés kísérlete miatt 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa azt a két férfit, akik 2014 februárjában Nyíradonyban egy presszó rendészeire támadtak.

A vádlottak feltételes szabadságra a büntetés kétharmad részének, de legkevesebb 3 hónapnak a kitöltése után bocsáthatók.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2014 februárjában K. G. Sz. elsőrendű és K. P. B. másodrendű vádlottak ittas állapotban szórakozni indultak Nyíradonyban egy presszóba. Őket, illetve társaságukat, mivel kötekedtek és ittasságuk miatt felháborítóan viselkedtek, a két szolgálatban lévő rendész távozásra szólította fel. A vádlottak dühösen elmentek a presszóból a nagymamájuk házához, ott magukhoz vettek egy-egy baltát, kövekkel rakták meg a zsebüket és visszaindultak a szórakozóhelyre.

A rendészeket egy helyi lakos értesítette, hogy a két fiatal érkezik hamarosan. K. P. B. a presszóhoz érve a fejszével az egyik rendész fejének és vállának irányába csapott, azonban a férfi elhúzódott és a baltát elvette a másodrendű vádlottól. Ez idő alatt K. G. Sz. a baltát a másik rendészre emelte, akinek sikerült a baltát kivenni az elsőrendű vádlott kezéből. A két férfi elszaladt a helyszínről, azonban az időközben értesített rendőrök előállították őket. Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásuk alkalmas volt arra, hogy a környéken tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen – állapította meg a bíróság.

HBN​
hirdetés