Borostyánnal futtatják be a campus kerítését, és virágos térfal is lesz

Akt.:
Borostyánnal futtatják be a campus kerítését, és virágos térfal is lesz
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A park és az épületek korszerűsítése után immár megkezdődött az elavult kerítés átalakítása is az egyetem Kassai úti campusán.

Az intézmény az év elején írt ki közbeszerzést a Kassai útra néző térfal teljes megújítására azzal a céllal, hogy a régi, de zajvédelmi szempontból fontos betonelemeket zöld köntösbe öltöztessék, és további lélegző zöldfelület alakítsanak ki, hogy a kerítés esztétikailag illeszkedjen az egyetem területéhez – tájékoztatott a Napló érdeklődésére a Debreceni Egyetem Sajtóiroda.

index1Fotó: Magánarchívum

A munkálatokat a legkedvezőbb ajánlatot tevő cég végzi nettó 47 millió 221 ezer forintért. A beruházás május végén kezdődött, és várhatóan augusztus végére fejeződik be. A tervek szerint a több mint 500 méteres kerítés túlnyomó részben megmarad, de a betonból készült részeket előnevelt borostyánnal futtatják be. A déli gyalogos bejárat átalakul a Kassai úton, és egy virágos térfalat építenek a buszmegállót érintő szakaszon. A kialakított zöldfelület vízigényét egy automata öntözőhálózat biztosítja majd.

index2Fotó: Magánarchívum

A közterületi járda megújítására vonatkozóan a debreceni önkormányzat arról tájékoztatta a Debreceni Egyetemet, hogy a kerítés előtti járdaszakasz rekonstrukcióját egyesített gyalog- és kerékpárút létesítésével valósítják meg – tudta meg a Napló a Debreceni Egyetem Sajtóirodától. Enek tervezése és engedélyeztetése folyamatban van.

1-1Fotó: Derencsényi István

OCS