Bornemissza: 3 arany, 1 ezüst, 2 bronz, 1 csapatbronz a DVSC mérlege

Bornemissza: 3 arany, 1 ezüst, 2 bronz, 1 csapatbronz a DVSC mérlege
© Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – A 66. Bornemissza Gergely Emlékversenyen, Egerben a DVSC bokszcsapata az MTK és a Vasas mögött 3. lett.

Egyéniben Bernáth Richárd és Bernáth Attila is a dobogó tetejére állhatott (akárcsak Komor Norbert, aki azonban egy ideje a Madárfészeknél edz, de a DVSC színeit is képviseli). Lakatos Csaba második,. Bernáth László és Balogh Zsolt harmadik lett. Érdekesség: a szombati döntők során volt olyan bunyós (Bernáth Ricsi), aki ellen hirtelen lesérült az egri vetélytárs, ezért Salánki László tanítványának nem volt alkalma ellene pályafutásuk során hetedik (!) sima győzelmét aratnia a ringben.

Szombati döntők

46 kg

Paczók Patrik (Eger) – Bernáth Richárd (DVSC) Paczók bokasérülés miatt visszamondta a meccset, aranyérmes Bernáth

SL: – Korábban jelentősebb versenyen hatszor verte már meg Ricsi az egri fiút. Most bokasérülésre hivatkozva nem állította ki az edzője ellenünk. Ezzel Ricsi aranyérmes lett, ami azt jelenti, hogy immár 2-szeres Bornemissza, 2-szeres diákolimpia és 2-szeres országos magyar bajnok. Ráadásul ezek között volt több, amit itt Egerben szerzett meg. Nem rossz 15 évesen…

48 kg

Bernáth Attila (DVSC) – Báki Alex (MTK) Báki előző este belázasodott, s ezért nem tudott kiállni, aranyérmes Bernáth

SL: – Már tegnap hallottuk, hogy Báki Alex megbetegdett, s nincs is okom kételkedni ebben. Jobbulást kívánunk neki! Jó meccs lett volna, de azért Attila esélyes lett volna akkor is az aranyra.

+80 kg

Lakatos Csaba (DVSC) – Felföldi László (Badari SE) TKO 3. menet

SL: – Megismétlődött, ami a diákon volt. Csabi ismét megelégedett szerintem azzal, hogy bejutott a döntőbe. Itt már nem azt nyújtotta, amit előtte. Verhető ellenfél lett volna, de így jogos volt, hogy kikaptunk. A harmadik menetben a sorozatosan beszedett találatok miatt TKO-val nyert az ellenfél.

91 kg

Komor Norbert (Madárfészek-DVSC) – ellenfél nélkül aranyérmes

SL: – Komor Norbi súlya egyszerűen kiürült… az utóbbi éveket nézve talán nem véletlen… Senki sem nevezett ebbe a súlycsoportba, ami nem Norbi hibája. Ennél többet ér: utazik a közelgő Európa-bajnokságra! (Tegyük hozzá, hogy alatta és felette lévő súlyokban is voltak jó páran a Bornemisszán, de ide valahogy nem akart senki sem jönni 🙂 – a szerk.)

A csapatok közötti rangsorban a DVSC 3. lett. Salánki László edző szerint az utazólétszámunkat figyelembe véve ez nem rossz eredmény (sőt, legyünk rá büszkék). A tréner hozzátette, hogy egy-két emberben még így is benne ragadt egy jobb eredmény, de öszességében rendben van a szereplésünk.

A DVSC tehát 3 arannyal, 1 ezüsttel, 2 bronzzal zárt. A fentiek mellett még a tegnapi elődöntőkben vesztes Balogh Zsolt és Bernáth László kapott 1-1 bronzérmet.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu

Címkék: , , ,


Sporthírek


hirdetés