Bormustra a debreceni Déri Múzeumban

Akt.:
Bormustra a debreceni Déri Múzeumban
© Illusztráció: GettyImages
Debrecen – Huszonhárom hazai borászat mintegy 70 féle borát kóstolhatják meg az érdeklődők az ötödik debreceni bormustrán szombat este a Déri Múzeumban – tájékoztatta az MTI-t a mustrát szervező Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület elnöke.

Kovács Pál elmondta: ötödik alkalommal tartják meg a borszemlét, ahol mindig az a húsz borászat mutatkozhat be, amelyeknek a borai a legjobban szerepeltek az adott évben a Debreceni Borozó című, országos terjesztésű ingyenes borászati magazin tesztjein.

További három bio borászat meghívottként szerepel az idei mustrán – fűzte hozzá.

Kovács Pál felidézte: az első bormustrát azzal a szándékkal hívták életre, hogy bemutassák az év során kóstolt legjobb borokat a fogyasztóknak.

“Számos bormagazinban jelennek meg tesztek, de sehol nincs lehetősége az érdeklődőknek együtt kóstolni a tesztgyőztes borokat. 2012-ben ezért is határoztunk a rendezvény elindítása mellett, hogy megosszuk azt a fantasztikus élményt mindenkivel, amit egy-egy borértékelés során a szerkesztőség tagjai is megtapasztalnak” – magyarázta a borszakértő.

Az idei bormustrán a tokaji, az egri, a mátrai, a szekszárdi és a badacsonyi borvidékek legjobb fehér, vörös és rozé borait kóstolhatja meg a mintegy 400 résztvevő a debreceni Déri Múzeum falai között.

– MTI –