Borították a papírformát a debreceni kosarasok

Akt.:
Armwood remek játékkal vette ki a részét a bravúros diadalból
Armwood remek játékkal vette ki a részét a bravúros diadalból - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Berényi Sándor alakulata nagy meglepetésre a Kaposvárt tudta idegenben felülmúlni.

A Körmend elleni súlyos pofont követően (70–110) Kaposváron próbált meg visszatérni a helyes útra a DEAC együttese. Nem várt könnyed ujjgyakorlat Berényi Sándor legénységére, hiszen a somogyiak csarnokában néhány hete a körmendiek is vesztesen hagyták el a játékteret. A cívisvárosi szakvezetőnek bővült a variációs lehetősége, mivel Kósa Tamás letöltötte eltiltását.

Látványos védekezés

Szoros első negyednek lehetett szemtanúja a publikum. A mérkőzés első kosarát Hendlein Roland szerezte, erre érkezett Isaiah Armwood válasza. A debreceniek először a harmadik percben szerezték meg a vezetést Molnár András triplájának köszönhetően (4–7). Ezt követően gyakorlatilag végig a hajdúságiaknál volt a fór, ám a játékrész végén Dunn kettesével egalizált a házigazda (16–16).

A második felvonásban a DEAC támadógépezete nem működött olajozottan, négy minutum alatt csupán négy egységet tudtak szerezni Ivan Lilovék. Hátul Armwood bőszen osztogatta a „sapkákat”, az amerikai légiós végül hét (!) blokkal zárta a találkozót, ami egészen varázslatos teljesítmény. Lendületbe jött a Kaposvár, Hendlein találatát követően Berényi Sándor ki is kérte az idejét (29–22). Hatottak a szakember intelmei, hiszen a félideig sikerült ledolgoznia a hátrányát a cívisvárosi együttesnek (34–34).

Bravúros megmozdulás

A nagyszünetet követően 4–0-s sorozattal rukkoltak elő a hazaiak, amire a DEAC-játékosok egy 5–0-s szériával feleltek (38–39). Ez az etap is rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, hol az egyik, hol a másik gárda járt picit előrébb. Fekete Ádám játékosai nagyon gyatrán dobtak távolról, ezt jól tükrözi, hogy a Kaposvár a harmadik negyed hajrájában szerezte az első trojkáját. Jahmal Jones az idő szűke miatt a félpálya közeléből dobta rá a labdát, a kísérlet sikeresnek bizonyult, fantasztikus megmozdulással egyenlített a kanadai irányító (53–53).

Debrecen - Ismét nehéz ellenfél vár a DEAC férfi kosarasaira, Kaposváron játszanak a debreceniek. A kézilabdázók a listavezetőt fogadják, a futsalosok Dunaújvárosban, az NB III-as focicsapat pedig a fővárosban játssza bajnoki mérkőzését. NB III – Fővárosi ellenfél A DEAC az előző négy mérkőzés...

A végjátékban a debreceniek egyre jobban leszakították magukról a vetélytársukat, Farkas Attila hármasával már tíznél is nagyobbra hízott a differencia (57–68). Igyekezett a házigazda, ám a játékukba sok hiba csúszott, sorra adták el a labdákat, valamint a tripláknál ugyancsak hiányzott a kellő pontosság. A DEAC fantasztikus, 75–69-es győzelmet aratott, így Molnáréknak sikerült kiköszörülni a Körmend elleni csorbát.

A négy diadallal, valamint három vereséggel rendelkező cívisek a következő

játéknapon a Falcót látják vendégül, az összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai csarnokban.

HBN


A tények

Kaposvári KK–Debreceni EAC 69–75 (16–16, 18–18, 19–19, 16–22)

Kaposvár, 950 néző. V: Benczur T., Török R., Radnóti

Kaposvár: Dunn 14, Evans 6, Ivosev 6/6, HENDLEIN 13, SPICA 28. Csere: Baki 2, Hock, Bogdán B. Edző: Fekete Ádám

Debrecen: JONES 12/3, LILOV 20/6, Molnár A. 8/6, Farkas 12/6, ARMWOOD 15. Csere: Lajsz, Velkey 5/3, Kósa 3/3, Opre. Edző: Berényi Sándor

Az eredmény alakulása. 3. perc: 4–4. 7. p.: 11–16. 12. p.: 20–18. 17. p.: 29–12. 22. p.: 38–37. 27. p.: 44–47. 32. p.: 57–56. 37. p.: 59–69

Kipontozódott: Ivosev (40. p.)

Mesterszemmel

Fekete Ádám: Megérdemelten nyert a Debrecen, gratulálok. Kihasználta, hogy mi ezúttal támadásban és védekezésben is nagyon gyenge napot fogtunk ki. Tanulnunk kell a hibáinkból, és meg kell találnunk gyenge teljesítményünk okait, mert nem ez csapatunk igazi arca.

Berényi Sándor: Nagyon jó együttest sikerült legyőznünk. Bejöttek az elképzeléseink, ráadásul néhány extra dobásunk bizonyította, hogy vagány kosarasokból áll a csapatunk. A szabad labdákért és a lepattanókért is óriási csatát vívtunk, ez volt győzelmünk egyik kulcsa.