Borecka kalandos útja

Irena Borecka, a DKSK Miskolc-Oldies Rádió csapatának irányítója kedden csatlakozott új csapatához.

A múlt héten csütörtökön nevezte meg a cseh válogatott szövetségi kapitánya annak a 12 játékosnak a nevét, aki tagja lesz a brazíliai világbajnokságra utazó csapatnak.

A szűkítésnél vált biztossá, hogy a DKSK Miskolc-Oldies Rádió gárdájának cseh hátvédje, Irena Borecka nem utazik a dél-amerikai országba. Tapodi Péter, a diósgyőriek szakvezetője lapunknak elmondta: miután ez kiderült kapcsolatba lépett Boreckával, és javasolta neki, hogy pihenjen néhány napot, de a játékos nem kívánt élni a lehetőséggel. 

Más álláspontot

Borecka azt mondta, hogy ő már hétfőn este itt lesz, de ebből mégsem lett semmi – tudtuk meg Tapodi Pétertől. – Azzal nem is volt baj, hogy hétfőn ebéd után elindult csehországi otthonából. De Budapesten lerobbant az autója. Először egy Szlovákiában élő barátjától kért segítséget, aki végül nem tudott érte menni, hogy eljutassa a célállomásra, így Miskolcról próbáltuk szervezni sorsának jobbra fordulását a hétfő esti órákban. Soltész Balázs, a MEAFC férfi kosárlabdacsapatának egykori játékosa, aki Budapesten él, sietett a segítségünkre és vitte el egy szállodába, miután kiderült, hogy az autó nem javítható könnyen.

A hétfői helyzet megoldásában Borecka honfitársa, csapatunk másik cseh játékosa, Tereza Brantlova is segített, aki tolmácsként működött közre. Megjegyzem Borecka autójának nagyobb baja lehet, mert kedden reggel sem indult, így a klubot működtető kft többségi tulajdonosának tanácsadója, Sólyom Sándor hozta el  saját gépkocsiján a cseh játékost Budapestről Miskolcra.

B.CS.