Helyi közélet

2014.06.20. 12:24

Jegyzet: A riasztó riaszt

<em>Tolvajokkal telt világban ki más terelhetne óvó szárnya alá, ha nem a hangzatos nevű Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács? Nem ismerik?</em> <strong>Horváth Borbála jegyzete</strong>.

Tolvajokkal telt világban ki más terelhetne óvó szárnya alá, ha nem a hangzatos nevű Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács? Nem ismerik? Horváth Borbála jegyzete.Márciusban a debreceni plazában várták tárt karokkal azokat, akiknek észrevétele van a rendőrséggel kapcsolatban. Igaz, egy kis nyomozásra volt szükség a panaszkodáshoz, hiszen kizárólag a helyszínt adó élelmiszerüzlet szórólapján promotálták az eseményt.

A szervezet álommunkahely lehet: tagjai szakmai javaslataikkal közreműködnek a közrend erősítésében, a bűnözés visszaszorításában, de az NBT nem intéz hatósági ügyeket, nem nyújt közszolgáltatást, nem lát el adatfeldolgozási tevékenységet. Pénzt azért, a honlapja szerint kaphat: a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia támogatására költségvetési támogatás nyújtható.

A bűnözés visszaszorításában újabb jelentőségteljes lépést tett most a szervezet. 136 önkéntes bűnöző meginterjúvolásával megállapították: a betörők szívesen választanak olyan házat, amelyben épp senki sincs otthon, elriasztják ugyanakkor őket a biztonsági berendezések, a mozgásérzékelős lámpák, rácsok, kamerák, riasztók, illetve a hangosan ugató kutya is. Ennyi, kérem. Meg vagyunk végre mentve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában