Borbély Szilárdot gyászolja Debrecen

Akt.:
Borbély Szilárd
Borbély Szilárd - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A cívisváros önkormányzata és a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti Borbély Szilárdot – derül ki Kósa Lajos polgármester csütörtöki közleményéből.

„Amikor 1999-ben megkapta a Csokonai-díjat, városunk egy tehetséges, fiatal és országosan elismert debreceni költőt köszöntött. Bár nem városunk szülötte volt, mégis ezer szállal kötődött Debrecenhez. Itt járt egyetemre, kapott diplomát, alapított családot, volt az Alföld folyóirat versrovatának szerkesztője, publicista, és a Csokonai Színház népszerű drámaírója. Felejthetetlen valamennyiünk számára Halotti pompa című drámája. A Debreceni Egyetem irodalomtörténészeként neki köszönhetjük azokat az újszerű szemléletet közvetítő tanulmányokat is, amelyeket a város szülöttéről, a nagy költőelődről, Csokonai Vitéz Mihályról írt.

Borbély Szilárd tragikus halála az egész, irodalmat szerető debreceni közösséget megrázta. Mindnyájunknak hiányozni fog!
Az elhunytat Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti” – olvasható Kósa Lajos közleményében.

HBN


„Valójában most lett zavaros a víz”
Budapest, Debrecen – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztozik a gyászban – olvasható Halász János kultúráért felelős államtitkár csütörtöki, Borbély Szilárd halálhírére kiadott közleményében.


Ma este gyertyagyújtással emlékeznek Borbély Szilárdra Debrecenben
3 perce Debrecen – Döbbenet sújtja az irodalomkedvelőket, a kultúra területén tevékenykedőket, és mindenkit, aki ismerte és szerette: szerdán tragikus körülmények között elhunyt Borbély Szilárd, Debrecenben élő költő, író, irodalomtörténész. A Debreceni Egyetem főépülete előtt csütörtökön – ma – 20 órától gyertyagyújtással emlékeznek az alkotóra, nem csak egyetemi polgárok részvételére számítva.