Borbély Szilárdért gyúltak a gyertyák

Megemlékezés az egyetem főépülete előtt
Megemlékezés az egyetem főépülete előtt - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Gyertyagyújtással emlékeztek csütörtökön este a Debreceni Egyetem főépülete előtt Borbély Szilárdra.

A megjelent, mintegy másfél-száz – többségében fiatal – ember előtt Áfra János PhD-s hallgató búcsúzott az oktatótól. A József Attila-díjas, babérkoszorús költő, író szerdán hunyt el.

HBN | Fotók: Derencsényi István


Este gyertyagyújtással emlékeznek Borbély Szilárdra Debrecenben
Debrecen – Döbbenet sújtja az irodalomkedvelőket, a kultúra területén tevékenykedőket, és mindenkit, aki ismerte és szerette: szerdán tragikus körülmények között elhunyt Borbély Szilárd, Debrecenben élő költő, író, irodalomtörténész. A Debreceni Egyetem főépülete előtt csütörtökön – ma – 20 órától gyertyagyújtással emlékeznek az alkotóra, nem csak egyetemi polgárok részvételére számítva.


Borbély Szilárdot gyászolja Debrecen
Debrecen – A cívisváros önkormányzata és a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti Borbély Szilárdot – derül ki Kósa Lajos polgármester csütörtöki közleményéből.


Elhunyt Borbély Szilárd – Kósa Lajos: halála megrázta Debrecen irodalomszerető közösségét
Debrecen, 2014. február 20., csütörtök (MTI) – Borbély Szilárd tragikus halála megrázta az irodalmat szerető debreceni közösséget – írta a város fideszes polgármestere csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.


„Valójában most lett zavaros a víz”
Budapest, Debrecen – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztozik a gyászban – olvasható Halász János kultúráért felelős államtitkár csütörtöki, Borbély Szilárd halálhírére kiadott közleményében.