Böőr: irány Győr!

Böőr Zoltán
Böőr Zoltán
Debrecen – Az ősdebreceni labdarúgó úgy érzi, pályafutása szempontjából muszáj volt eligazolnia.

Böőr Zoltán távozik a DVSC-TEVA együttesétől, a középpályás négy és fél évre a Győri ETO gárdájához kötelezte el magát. Ez maga a tény, de aki kicsit is ismeri Böőr Zoli és Debrecen, illetve a Loki kapcsolatát, az első blikkre nem is akart hinni a fülének. A DVSC korábbi csapatkapitányáról feltételeztük volna utoljára, hogy hazánkban más klubban is játszik majd, mint a cívisvárosi gárda.

Jobb lesz így!

Van az a bölcs mondás: soha nem mondd, hogy soha. Korábban valóban kijelentettem, hogy nem kívánok más magyar csapatban futballozni és ezt tiszta szívemből mondtam. Úgy hittem, jól alakul majd a pályafutásom és nem kell majd azzal foglalkoznom, hogy esetleg határainkon belül csapatot váltsak.

Csak Debrecenben akartam játszani, de jöttek a sérülések és az ezzel járó hosszabb kihagyások, amelyek egy idő után megváltoztatták az elképzeléseimet. A legutóbbi sérülésem után nyilvánvalóvá vált, csak a bajnokság elejére épülök fel, amikor nyilván a bajnoki címért küzdő együttesben azok kapnak majd szerepet, akik ősszel és a felkészülés során bizonyítottak.

Takács a Lokiban
A Honvéd csapatából jól ismert védővel, Takács Zoltánnal bővült a DVSC-TEVA kerete. A 23 éves labdarúgó harminckét alkalommal szerepelt utánpótlás válogatottban, míg egy alkalommal a felnőtt nemzeti gárdában is bemutatkozott. Takácsra a védelem bal oldalán és baloldali belső védőként számít a debreceni szakvezetés. Az új szerzemény kedden csatlakozik a csapathoz, így Takács is elutazik Kassára, ahol egy nap alatt két felkészülési meccset játszik a Loki.

Beránek nem ismer engem, mert nem látott még játszani, tehát nyilvánvaló, nem mondja majd azt, hogy itt van Böőr Zoltán, kap öt-hat mérkőzést, amelyen összeszedheti magát – a klub célja annál komolyabb, hogy ezt megengedhesse magának – indokolta döntésének hátterét a Naplónak és a klub honlapjának Böőr Zoltán, akit örömmel látnak a Rába-partján.

A Győr „képbe kerülése” olyan váratlan fordulatot jelentett, ami jelen helyzetemben előrelépés, bár nem így terveztem, de úgy látom, a pályafutásom tekintetében így lesz a legjobb. Az ETO-nál ígéretet kaptam arra, ha utolérem magam, lehetőséget kapok a bizonyításra és ha jó teljesítményt nyújtok, akkor játszhatok. Biztos vagyok abban, ha tartós játéklehetőséghez jutok, akkor nagyon hamar utol tudom érni magam.

Győr – külföld – Loki?

Böőr Zoltánt minden Debrecenhez kötötte, hiszen itt született, itt élt, itt futballozott, a felesége nyíregyházi, ráadásul rövidesen gyermekük születik, ettől függetlenül vállalták, hogy Győrbe költöznek.

Hosszú távú, négy és féléves szerződést kötünk, éppen ezért a Rába-partján lesz az otthonunk. Biztos, nehéz lesz a váltás, de ha nekem „bejön”, akkor az egész családomnak jó lesz. A foci az életem, és most látom a fényt az alagút végén a karrierem szempontjából – mondta óriási hittel a labdarúgó.

 – Az anyagiak egyáltalán nem motiváltak a döntésemben, nagyságrendekkel kevesebbet keresek majd Győrben, de az, hogy ismét futballista legyek, sorozatmeccseket játsszak, harcoljak a sikerekért, gólokért az éltet. Bár kicsit módosult a terv, de továbbra is célom, hogy külföldön is bizonyítsak, ezért is léptem, mert ha produkálok egy jó szezont, simán belefér egy légiós élet.

Debrecenben nevelkedtem, nagyon ragaszkodom a városhoz, de ezt hiszem, ezt ennyi idő után nem kell ragoznom. Nagyon hiányzik majd a város, hiszen minden ideköt. A vezetők ugyanakkor kijelentették, hogy visszavárnak. Talán egyszer ismét magamra húzom a piros-fehér szerelést.

 Böőr Zoltán elárulta, a tavaszi, DVSC-TEVA–Győr találkozón nem lép pályára, mivel a két gárda ebben egyezett meg egymással.

B.N.