Bontják az út útjában álló házat

Bontják az út útjában álló házat
Bontják az út útjában álló házat - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A terveknek megfelelően halad a nyugati kiskörút második szakaszának építése.

Már a szükséges talajcsere 90 százalékával végeztek a kivitelezők az Arany János és az Erzsébet utca között zajló beruházáson. A fakivágás lényegében ugyancsak befejeződött. A csapadékcsatorna gerincvezetéke készen van az Arany János és a Barna utca között – közölte a polgármesteri hivatal.

Információink szerint az Arany János utca és a Miklós utca között ezekben a napokban fektetik az ivóvízvezetéket, a szennyvízcsatornát és megkezdték a csobogókhoz kapcsolódó gépház-aknák kialakítását. A Miklós utcai leendő csomópontban csapadékcsatorna gerincvezetéket építenek, valamint lerakják a hírközlési és az elektromos vezetékek védőcsöveit. A Boldogfalva és az Erzsébet utcán most helyezik el az új közvilágítási oszlopokat. A Barna utcai kereszteződés felbontásával és félpályás lezárásával folytatódik a csapadékcsatorna építése a Barna utca és az Erzsébet utca között.

A nyugati kiskörút útjában álló Török Bálint utca 13. szám alatti épület bontása hétfőn megkezdődött és várhatóan szombaton már el is készül, vagyis ott is elkezdhetik a munkát.

A nyugati kiskörút második szakasza az Arany János és az Erzsébet utca között 530 méter hosszú lesz és ugyanúgy néz majd ki mint az első rész. A kétszer-két forgalmi sávot buszsávval és díszkővel burkolt járdával egészítik ki. Több mint 160 fát és 2700 cserjét ültetnek A 2,7 milliárd forintba kerülő beruházás befejezését augusztus végére tervezik.

HBN-OCs0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter
További hírek a Hajdú-Bihar kategóriából


hirdetés