Bombamerénylet-sorozat egy közép-ukrajnai városban

Egy időben három helyszínen robbant pokolgép péntek délelőtt az ukrajnai Kirovográdban, ahová hivatalos látogatásra érkezett reggel Viktor Janukovics ukrán államfő – adta hírül az Ukrajinszka Pravda.

A merényletsorozat célpontja a negyedmillió lakosú város megyei ügyészségének és egyik rendőrkapitányságának székháza, illetve a megyei bíróság épülete volt. Senki sem sérült meg.

Az első bomba a megyei ügyészség bejárata előtt robbant. A helyszíni szemle során a nyomrögzítők megtalálták egy tüzérségi lövedék, egy barkácsolt időzítő szerkezet és egy tápegység darabjait. A helyszínt a vizsgálat befejezéséig lezárták.

Néhány perces eltéréssel ugyanebben az időben hasonló időzített bombák robbantak az egyik kerületi rendőrkapitányság és a Kirovográd megyei bíróság épületének közelében is. A rendőrségi közlemények szerint a robbanások során senki nem sérült meg, és az anyagi kár is jelentéktelen, a rendőrkapitányság két ablaka tört ki.

A rendőrségés a biztonsági szolgálat nagy erőkkel keresi a valószínűleg összehangolt támadás elkövetőit. Teljes hírzárlatot rendeltek el, így azt sem tudni még, összefüggésben áll-e a merényletsorozat azzal, hogy az ukrán elnök ugyanezen a napon érkezett hivatalos látogatásra a városba.

– Független Hírügynökség –