Bomba robbant Isztambulban – 15 sérült

Rendőrségi kisbuszt akartak kedden felrobbantani Isztambulban. A jelentések szerint a merényletben 15-en sérültek meg Törökországban.

A bombát az út mellé helyezték el, és amikor a rendőröket munkába szállító busz elhaladt mellette, felrobbantották. A detonáció egy kórház előtt történt.

A merényletben rendőrök és járókelők is megsérültek. A bombát az út mellé helyezték el, és amikor a rendőröket munkába szállító busz elhaladt mellette, felrobbant. A detonáció egy kórház előtt történt. A merényletben rendőrök és járókelők is megsérültek. A robbantást a török nagyváros európai oldalán hajtották végre. Az isztambuli rendőrség azt közölte, hogy “még nem tudni ki készítette elő a támadást. Még folyik a nyomozás.”

A hatóság szerint valószínűleg távirányítóval hozták működésbe a pokolgépet. Egyes jelentések szerint 15 rendőr és két, a közeli kórházba érkező beteg sérült meg a detonációban. Az NTV hírcsatorna úgy tudja, hogy mindegyik sebesült repeszektől sérült meg, és senkit sem kezelnek súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel.

A merényletet akkor hajtották végre a nagyvárosban, amikor az ázsiai országok több vezetője is Isztambulban tárgyalt biztonsági kérdésekről. Többek között jelen volt az iráni, az afgán elnök, az orosz kormányfő és a palesztin vezető is. Isztambulban többször is robbantottak már. Fundamentalista iszlám fegyveresek, szélsőbaloldali csoportok és kurd lázadók is végrehajtottak már merényletet az elmúlt 25 évben Isztambulban.

– Független Hírügynökség –