“Bomba fog robbanni a debreceni bíróságon” – mondta a férfi, és beleröhögött a telefonba

Akt.:
“Bomba fog robbanni a debreceni bíróságon” – mondta a férfi, és beleröhögött a telefonba
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Jogerősen 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2014 májusában bombarobbanással fenyegette meg a bíróságot egy cívisvárosi telefülkéből.

K. Gézát közveszéllyel fenyegetés bűntettében marasztalták el, és dr. Veszprémyné dr. Szajkó Márta sajtótitkár közlése szerint a jelentős időmúlásra tekintettel másodfokon enyhítették a Debreceni Járásbíróság tavalyi, 1 év 6 hónap – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésről rendelkező ítéletét.

A bíróság megállapította tényállás szerint a férfi a Faraktár utcáról tárcsázta a segélyszámot, majd a Miskolci Segélyhívó Központ operátorától (ott csengenek ki a hívások – szerk.) azt kérte, kapcsolja neki a Debreceni Rendőrkapitányságot. Amikor a központos azt tudakolta tőle, hogy milyen ügyben kér rendőri segítséget, a vádlott azt felelte, „Egy órakor bomba fog robbanni a Széchenyi 9. szám alatt, a bíróságon!”, majd gúnyos nevetéssel bontotta a vonalat.

Az említett bírósági és ügyészségi épületet a rendőrség kiürítette, lezárta és átvizsgálta, bombát nem találtak. A vádlott az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését.

HBN
hirdetés