Bomba egy belvárosi bérházban – elszállították a robbanószerkezetet

A honvéd tűzszerészek elszállították azt a második világháborús robbanószerkezetet, amelyet egy belvárosi bérházban találtak szerdán Budapesten.

A bomba miatt két épületből 30 embert kellett ideiglenesen kitelepíteni. Amíg dolgoztak a tűzszerészek, lezárták a Váci utca egy szakaszát is.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, bombát találtak egy belvárosi ház felújítása közben Budapesten szerdán. A robbanószerkezetre a Pesti Barnabás utcai épület tetőterében bukkantak a munkások.

A tűzszerészek a környék lezárása és a szomszédos épületek kiürítése után megállapították, hogy egy második világháborús, már kilőtt szovjet sorozatvető rakéta harci része van a helyszínen, egy rossz állapotban lévő gyújtószerkezettel. A szerkezetet előkészítették elszállításra, erre az időre a rendőrök lezárták a Váci utca egy 80 méteres szakaszát, illetve a Pesti Barnabás utcában két épületből 30 embert telepítettek ki ideiglenesen, de azóta már mindannyian visszamehettek.

A megfelelő előkészítés után a tűzszerészek rendőri kísérettel az erdőkertesi robbantási területre szállították a rakétát, hogy megsemmisítsék – mondta a Független Hírügynökségnek Szatai Zsolt százados, ügyeletes tűzszerész parancsnok.