Boltokat és trafikokat fosztogattak Debrecenben a pofátlanul fiatal rablók

Fotónk a Jerikó utcai rablás helyszínén készült
Fotónk a Jerikó utcai rablás helyszínén készült - © Fotó: Matey István
Debrecen – Vádemelést javasolnak a debreceni rendőrök a négy fiatalember ellen.

A Debreceni Rendőrkapitányság négy férfi ellen folytatott nyomozást rablás megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2015. július 2-án 4 óra körül Debrecenben elfogták a 20 éves D. Attilát és egy 16 éves fiút, majd 2015. július 3-án 15 óra körül Hajdúböszörményben a 18 éves R. Tibort és szintén 16 éves társukat. A megalapozott gyanú szerint a négy fiatalember 2015. február 23-án 18 óra 30 perc körül késsel a bevétel átadására kényszerítette Debrecenben a Jerikó utcai Nemzeti Dohánybolt alkalmazottját, ezt követően ugyanezzel a módszerrel 2015. március 3-án 19 óra 50 perc körül kirabolták az Ibolya utca és Egyetem Sugárút sarkán lévő Nemzeti Dohányboltot, majd 2015. április 29-én 18 óra 20 perc körül egy Viola utcában található, míg 2015. június 6-án 21 óra 10 perc körül egy Csemete utcai élelmiszerüzletet.

A rendőrök az esetekről történt bejelentéseket követően forrónyomon kezdték meg az adatgyűjtést, tanúkutatást, valamint a rendőrség felhívást tett közzé az elkövetők azonosítása érdekében. Ennek eredményeként fogták el a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy fiatalembert. A nyomozók előállítottak a gyanúsítottakat a városi rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2015. július 4-én elrendelt.

A rendőrség a két debreceni és két hajdúböszörményi lakos ellen a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –


Kirabolták a Csemete utcai élelmiszerüzletet
Debrecen – A debreceni rendőrök rablás elkövetőinek azonosításában kérik a lakosság segítségét.


Pénzt raboltak a dohányboltból
Debrecen – A debreceni rendőrök a képeken látható ismeretlen tettesek azonosításában kérik a lakosság segítségét.


Rablás a Viola utcában​
Debrecen – Két maszkot viselő férfi ment be a Viola utca egyik tízemeletes társasháza alatt található élelmiszerboltba szerdán este 18 óra 20 perckor, és késsel a kezükben kényszerítették az eladót, hogy adja át a pénztárgépben található készpénzt.


Késsel rabolt a dohányboltban
Debrecen – Az elsődleges személyleírás szerint egy 25–30 éves, 160–170 centiméter magas, kék kapucnis pulóvert és sötét farmert viselő férfi sállal eltakarva az arcát lépett be egy Jerikó utcai nemzeti dohányboltba.