Bolondos fociünnep Dél-Afrikában

Bolondos fociünnep Dél-Afrikában
Labdarúgás – Alig több mint egy hete tart a világ legnagyobb fociünnepe, a labdarúgó-világbajnokság, de számtalan emlékezetes pillanatot, képet láthattunk már.

A fotók tanúsága szerint igazi világbajnoki hangulat uralkodik Dél-Afrikában, ahol a szurkolók szinte versenyt űznek abból, hogy minél feltűnőbb, bolondosabb, ötletesebb jelmezben érkezzenek a stadionokba és így biztathassák kedvenceiket. Divatba jöttek az álarcok, maszkok, s minden náció igyekszik feleleveníteni hagyományait, ezzel is demonstrálva, honnan érkeztek és kik a favoritjaik. Feltűntek a lelátókon görög vitézek, mexikói sombrerót viselő drukkerek, csilisapkás chilei, valamint Messi- és Maradona-maszkokat viselő argentinok. Mindennaposak a színes parókák, a hatalmas, mókás szemüvegek és az arcfestés. Szerencsére a drukkertáborok eleddig barátságosan ismerkednek egymással, gyakran közösen fényképezkednek a különböző országok képviselői a mérkőzések előtt.

Sok csinos hölgy

Nem csak az urak aktívak, hiszen nem kevés hölgy is a helyszínen szurkol. Köztük sok a csinos, fiatal lány, akik nagy feltűnést keltenek, s a fotósok kedvenc célpontjai. A férfiak örömére az első napokban még nyárias öltözékben szurkolhattak, a hét végére azonban megérkezett a télies időjárás Dél-Afrikába, s nagykabátban, sapkában, nem ritkán pokrócba burkolva ülnek az emberek a lelátókon.