Helyi közélet

2013.11.15. 12:07

A Jobbik már korábban adatokat kért az útról

Debrecen - Polgármesteri hivatal: „szabadságuk terhére, maguk finanszírozzák”.

Debrecen - Polgármesteri hivatal: „szabadságuk terhére, maguk finanszírozzák”.

– Ha saját pénzükből, magánemberként utaztak Floridába a város és a vagyonkezelő képviselői, az etikai kérdéseket vet fel, ugyanis velük „bulizik” az egyik magáncég igazgatója is, olyané, mely a várostól egyre nagyobb megrendeléseket kap – mondta Varga Zoltán (DK) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kitért arra is, hogy Ágoston Tibor, a Jobbik frakcióvezetője – értesülései szerint – a fenti cég alkalmazottja, ugyanakkor a céggel üzleti kapcsolatban álló DV felügyelőbizottságának tagja. Varga Zoltán kétségeit fejezte ki, hogy összeférhető- e ez a kettő, és felszólította Ágoston Tibort, amennyiben bármilyen jogviszonyban áll az említett céggel, úgy mondjon le felügyelőbizottsági megbízatásáról! A DK képviselője bejelentette, a floridai utazás körülményeinek, költségeinek tisztázása érdekében önkormányzati vizsgálóbiztosság felállítását kezdeményezi.

„A program szervezésében a Debreceni Polgármesteri Hivatal nem vett részt. A város vezetői közül önkormányzati delegáció tagjaként jelenleg senki sem tartózkodik külföldön. A vezetők közül ketten – a jegyző és egy alpolgármester – az Amerikai Egyesült Államokban van, szabadságuk terhére utaztak, minden költségüket maguk finanszírozzák” – áll a hivatal válaszában. Emlékeztetnek arra is, hogy Varga Zoltán önkormányzati képviselő „nem jelezte aggályait akkor, mikor Ágoston Tibort a közgyűlés megválasztotta a DV Zrt. felügyelőbizottságának tagjává”.

A Jobbik debreceni frakciója válaszában Varga Zoltánt „megélhetési önkormányzati képviselő”-nek nevezi, akinek Ágoston Tibor felügyelőbizottsági tagsága kapcsán tett „nevetséges felszólítására nem kíván reagálni”. Emellett azt is leszögezi: a frakcióvezető az elsők között, már a botrány kirobbanásának napján kérte a DV Zrt.-től a floridai útra vonatkozó információkat.

Egyelőre várnak a válaszra, s „amennyiben kiderül, hogy a floridai luxusutazásra egyetlen fillért is költöttek az adófizetők pénzéből, akkor a Jobbik az »exkluzív haveri kiruccanás « összes résztvevőjének azonnali lemondását fogja követelni, továbbá hűtlen kezelés miatt feljelentést is tesz majd!”.

HBN


Debrecen, 2013. november 14., csütörtök (MTI) - Önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte csütörtökön Varga Zoltán debreceni önkormányzati képviselő annak tisztázására, miért és milyen költségen utazott egy konferenciára több helyi vezető Floridába. A polgármesteri hivatal az MTI érdeklődésére közölte: "a város vezetői közül önkormányzati delegáció tagjaként jelenleg senki sem tartózkodik külföldön"


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában