Bolhából elefántot

Bolhából elefántot
© Illusztráció: Matey István
Aki azt gondolja, hogy a magyar állami bürokráciát nem lehet „űberelni”, téved. A Tigáznak sikerült. Orosz Csaba jegyzete.

A közelmúltban meghalt édesapám. Én ugyanott lakom ahol ő lakott évtizedekig. Gázzal fűtök és főzni is azzal lehet. A gázszámla eddig az ő nevére kiállítva érkezett. Gondoltam bemegyek a Tigázhoz és öt perc alatt átíratom. Végül is csak az előfizető keresztneve lett más.

Az ügyfélszolgálaton dolgozó „pokróc modorú” nő azzal fogadott, hogy mivel nem 15 napon belül tettem meg a halálesetről szóló bejelentést, büntetést kell kiszabni rám. Mire közöltem, hogy ha nem szólok a dologról, soha nem tudják meg. Erre az ügyintéző lényegesen javított kommunikációja színvonalán és már nem felmosórongynak hanem csak lábtörlőnek nézett. Aztán Canossa-járásra kényszerítettek. Újabb és újabb papírokat követeltek, így háromszor kellett visszamennem. A személyes adataimra is kíváncsiak voltak. Utoljára legalább 25 papírt kellett kitöltenem. Közben halottam, hogy a másik ügyintézőnél ugyanezért ordítva veszekszik egy férfi.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Tigáz olasz anyacégénél is így intéznek egy ilyen pitiáner ügyet?

– Orosz Csaba –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés