Bolhából elefánt esete

Akt.:
Bolhából elefánt esete
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Véget ért egy korszak, az új generációnak más induló kell! – vallja Lukács László, a Tankcsapda frontembere.

Amint arról beszámoltunk, a Tankcsapda együttes visszavonta a Loki-indulót, így a hazai meccseken már nem Lukács László hangjára vonulnak ki a csapatok a Nagyerdei Stadion futballpályájára. Így volt ez a Vasas elleni tavaszi szezonnyitón is, azaz már nem a legutóbbi tíz évben felhangzó dal, hanem egy korábbi induló szólt a hangszórókból.

A debreceni zenekar közleményt adott ki, melyben kiemelték, az elmúlt években nem csak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennük az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönözte őket, úgy gondolták, itt az ideje, hogy átadják a lehetőséget a következő generációnak, szülessen egy új induló.

Az együttes frontembere, Lukács László később a Debrecen Televíziónak elmondta, nem üzenni akartak a döntéssel, az, hogy sokan ezt találgatják, szerinte a bolhából elefánt tipikus esete. A zenekar tagjai egyszerűen úgy érzik, eljárt az idő az indulójuk felett, az a generáció ugyanis, amelyiknek írták, már visszavonult. – Az a fajta érzelmi plusz meg érzelmi töltés, ami annak idején minket ennek a dalnak a megírására ösztökélt, az már nincsen meg. Őszintén szólva bennem sincs meg, hazudnék ha azt mondanám, hogy megvan. Ezért gondoltuk azt, hogy mivel ez ilyen szinten a Tankcsapda szájából talán hiteltelennek is nevezhető, és mivel van egy új generáció a pályán meg a pálya mellett is, legyen akkor egy új induló is – mondta Lukács.

A Tankcsapda Loki indulója még 2005-ben született a DVSC első bajnoki címének és az együttes csapatban játszó barátainak tiszteletére. Abból a bajnokcsapatból azóta mindenki befejezte profi pályafutását.

HBN


A Tankok is „odapörköltek” a Lokinak

Debrecen – Újabb csapás érte a DVSC futballcsapatát: a Tankcsapda együttes visszavonta a Loki-indulót, így a hazai meccseken már nem Lukács László hangjára vonulnak ki a csapatok a Nagyerdei Stadionban futballpályájára. (Ennek tulajdonítható, hogy a Vasas elleni tavaszi szezonnyitón már nem a 2005-ös bajnoki cím által ihletett dal szólt, hanem egy korábbi induló.)

hirdetés