Boldogabbak azok a párok, akik hetente szexelnek

Akt.:
Boldogabbak azok a párok, akik hetente szexelnek
© Forrás: metro.co.uk
Egy kutatás szerint a gyakori házasélet semmilyen előnnyel nem jár.

Egy új tanulmány szerint azoknak a pároknak sokkal boldogabb a kapcsolata, akik hetente egy alkalommal szexelnek. Ez az eredmény viszont megcáfolja azt a tényt, hogy a mindennapos házasélet a sikeres kapcsolat záloga.

A Toronto Egyetem kutatói tizennégy éven keresztül, több mint 2400 házaspárt kérdeztek hálószoba szokásaikról, amelyből az derült ki, hogy a párok elégedettek a heti rendszerességű nemi élettel. Ugyanakkor arra is fény derült, hogy a heti többszöri együttlét semmilyen előnnyel nem jár a kapcsolat fejlődésére.

samantha
– Habár a gyakori szexuális életet a fokozottabb boldogsággal azonosítják, a tanulmány szerint nincs szignifikáns kapcsolat a sűrű szexuális kapcsolat és a boldogabb kapcsolat között – szögezte le Dr. Amy Muise, a kutatás vezetője. Hozzátette, fontosnak tartják a rendszeres testi kapcsolatot, viszont azt szükségtelen napi rendszerességgel megélni.

Megjegyezte, a kutatás során időseket és fiatalabbakat, valamint hosszú évtizedek óta házas és néhány hónapja együtt lévő párokat is kérdeztek.

(metro.co.uk)