Boldog szülinapot, józsai karate!

Boldog szülinapot, józsai karate!
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen-Józsa – Huszonhatodik születésnapját ünnepelte a Bushido Karate Sportegyesület! Az első edzés 1989. október 10-én volt a Józsakert Utcai Általános Iskola tornaszobájában. Azóta több száz gyermek tanulhatta a Shotokan Karate rejtelmeit a józsai edzőteremben.

2015. november 21-én a Debreceni Művelődési Központ Józsai Közösségi Házában tartottak születésnapi harcművésznapot. A rendezvényen több harcművészeti stílus, és több sportág is képviseltette magát. Volt crossfit, gerincjóga, tai-chi, tai-chi-boxing, na és persze Shotokan Karate Kihon – Kata és Kumite edzés. Egyszerre száz ember sportolt az interaktív bemutató edzéseken, kortól és nemtől függetlenül. Nemcsak Józsáról, Debrecenből, hanem Nagykállóból, Hajdúböszörményből és Téglásról is voltak itt karatékák.

Volt karateereklye- és gyermekkaratés rajzkiállítás, fénykép dokumentumtár vetítés, batyus büfé, na és az elmaradhatatlan józsai „karate toroskáposzta”, mely szokás szerint hatalmas sikert aratott. Sport teljesítmények elismerése képen valamint az egyesület támogatásának megköszönése okán, elismerő karatediplomákat adományoztak a karatékáknak és a segítő szülőknek. Az egész napos edzést a japán szamurájok szokása szerint sayonara parti követte.

2015. évre immár öt szakosztállyá bővült egyesület. 65 fővel Józsán, 15 fővel pedig Debrecen belvárosában tréningezünk. Ovi, gyermek, ifi, felnőtt és refi szakosztályaink vannak. Több nevelési intézménnyel dolgozik együtt az egyesület napi szinten, karate- illetve tömegsport-foglalkozások keretében. Kivételes teljesítménynek számít, hogy a szervezetben nyolc fekete öves edz, ami regionális szinten is egyedül álló teljesítmény. Több fekete öves szerezte meg idén a karate sportedzői és a karatebíró végzettséget.

A versenyzők idén több regionális és országos bajnokságon, valamint nemzetközi kupán is elhódították a bajnoki címet.

– Sensei Őri Krisztián 3. Dan –
Bushido Karate Sportegyesület

Címkék: , ,