Boldog békeidők: szép hajdúnánási iskolás siker

Boldog békeidők: szép hajdúnánási iskolás siker
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Hajdúnánás – Harmadik helyezést ért el a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola csapata a 7-8. osztályosoknak szóló „Boldog békeidők” nevű országos történelmi-műveltségi vetélkedőn nemrég, ezzel a legjobban teljesített a hajdú-bihari tanintézmények közül.

A Nemzeti Tehetség Program keretében zajló, decemberben kezdődött verseny döntőjének a Debreceni Benedek Elek Általános Iskola adott otthont nemrég. A résztvevő 13 csapat között találhattunk bocskaikertieket, debrecenieket, esztáriakat és nádudvariakat is a megyéből.

A vetélkedő fókuszába a XIX. század végi Magyarországot helyezték, a négyfős csapatoknak ismerniük kellett valamennyire a kor irodalmát, művészetét, és kaptak az akkori tudományához kapcsolódó feladatokat, fejtörőket is. A gyerekek korabeli újságcikket írtak, térképet, tablót készítettek, a döntőben pedig színészi képességeiket latba vetve történelmi mondákat is elő kellett adniuk. A legjobbnak a makói Kálvin Téri Református Általános Iskola bizonyult, őket a lovászi csapat követte, majd az említett nánásiak következtek (akik tavaly is harmadikok lettek).

HBN
hirdetés