Bölcsődéket újítanak fel a jövő év első felétől

Bölcsődéket újítanak fel a jövő év első felétől
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – Rég nem tapasztaltak ilyet, túljelentkezés van a debreceni bölcsődékbe.

– Örömteli hír, hogy Debrecen minden bölcsődéjében túljelentkezés tapasztalható, ráadásul a város három bölcsődéjének felújítására sikerült pénzt szerezni – számolt be a múlt csütörtöki közgyűlésen dr. Kiss Sándor, a testület egészségügyi és szociális bizottságának elnöke. Kifejtette: emiatt szeptember 1-én 80 fővel egyszer már emelték a bölcsődei férőhelyek számát, most újabb 48 fős növelés lesz.

Papp László polgármester ezt azzal egészítette ki, hogy az Új Főnix Terv keretében nemcsak felújítások várhatóak, hanem egy új, korszerű, 120 férőhelyes bölcsődét is építenek 2018-ig, 2019-ig.

Az erről szóló előterjesztésből kiderült, hogy a korszerűsíteni kívánt három bölcsőde – melyekben a felújítás elvégzéséhez pályázatot nyújtottak be – a Karácsony György utcai, a Gáborjáni Szabó Kálmán utcai és az Ősz utcai. A munkálatok a Karácsony György utcaiban a jövő év első félévében kezdődnek. Ez idő alatt az intézmények nem fogadnak gyermekeket.

Játszócsoportok nélkül

Az anyagban az is szerepel, hogy az Áchim András utcai és a Margit téri bölcsődében – térítési díj ellenében – játszócsoportot is működtetnek. Így a család ismerkedhet a bölcsődével, a kisebb gyermekek együtt játszhatnak társaikkal. A játszócsoportok átmeneti – a felújítások idejére történő – megszüntetésével összesen további 48 férőhelyet tudnak létrehozni.

Az erről szóló előterjesztést egyhangúlag, 32 igennel, 0 nemmel és 0 tartózkodással fogadta el a közgyűlés.

HBN–OCs
hirdetés