Bokros Lajos nyílt vitára hívja Mesterházy Attilát

Nyílt vitára hívja Mesterházy Attilát Bokros Lajos – közölte vasárnap Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivõje.

A párt szerint amit a szocialisták kormányprogramként mutattak be szombaton, köszönõ viszonyban sincs az ország valós problémáival és annak megoldásaival.

Az MDF közleménye szerint a szocialisták nyolc éve ígérnek ingyen tankönyvet, ingyen nyelvoktatást, ingyen jogosítványt, ingyen internetet a választóknak. Hozzáteszik: szeretnék emlékeztetni õket, hogy nyolc évig kormányoztak, ennek eredményei pedig ismertek. Kerék-Bárczy Szabolcs úgy fogalmaz: az eddigi költségvetési hintapolitikától, az osztogatás-elvonás folyamatos hullámvasútjától már felfordult a választók gyomra.

A párt szerint ha az MSZP miniszterelnök-jelöltje demokratikus elkötelezettségû, hazáját szeretõ, felelõs politikusnak tartja magát, akkor elképzeléseit és érveit nyilvános vitán ütközteti a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltjével, Bokros Lajossal. Hozzáteszik: amit a szocialisták kormányprogramként mutattak be szombaton, köszönõ viszonyban sincs az ország valós problémáival és annak megoldásaival.

A közleményben az áll: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a nyílt vitát hátráltató, felesleges dolognak tartja. Felvetik, hogy vajon Mesterházy Attila hasonlít-e ebben Orbán Viktorra, vagy csak a felelõtlen ígérgetek szóvirágait tanulta el tõle.

A szóvivõ szerint az MDF az egyetlen párt ma Magyarországon, amelynek programja kiutat mutat abból a válságból, amelybe többi között a szocialisták betarthatatlan ígéretei, és felelõtlen osztogatásai vezették Magyarországot.