Bogdán Ádám együtt tud érezni Loris Kariusszal, akit vigasztalni is próbált

Bogdán Ádám
Bogdán Ádám - © Fotó: AFP / Adrian Dennis
Liverpool – A magyar válogatott kapus unja az esőt, szívesen váltana, Olaszország felé venné az irányt.

A Liverpool FC kötelékébe tartozó Bogdán Ádám a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége volt. Elmondta, a jövő szezon elején derül majd ki, Jürgen Klopp megbízik-e még a BL-döntőn hatalmas hibákat vétő Loris Kariusban, akit egyébként ő is vigasztalt. Mesélt a BL-döntő estéjéről, és elárulta, hogy örömmel igazolna Angliából délebbre, mondjuk Olaszországba.

Nem ismerik

Bogdán Ádám a saját jövőjével kapcsolatban azt mondta, még nincs konkrétum. „Az örök dilemmám, hogy imádom az angol focit, és nagyon szeretek ott játszani, viszont az életnek vannak más aspektusai, amik 11 év után kezdenek egy picit zavaróvá válni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, például hogy ne essen folyamatosan az eső.

Ezek olyan dolgok, amik az utóbbi években, amikor sérült voltam, talán épp ezért, mert nem játszottam, és nem voltam benne a jó értelemben vett mókuskerékben, így jobban kiütközött, hogy mennyire vágynék valami új dologra, új nyelvet megtanulni például”

– mondta Bogdán Ádám a Sport TV Mai helyzet című műsorában, majd hozzátette, délre venné az irányt. „Nagyon tetszik az olasz bajnokság, az olasz mentalitás, de nem tudom, mi lesz ebből. A helyzet az, hogy országot szeretnék váltani, de másfél éve nem védtem, így azokon a helyeken, ahova szeretnék menni, eleve nem ismernek annyira, és nem tudom, milyen lehetőségek lesznek.”

Loris Kariusról, a BL-döntőn hatalmasat bakizó kapustársáról is beszélt a Mai helyzetben: „Nagyon könnyű együtt érezni vele, mert mindannyian voltunk hasonló helyzetben. Attól eltekintve, hogy nem BL-döntőben. Írtam neki egy sms-t, hogy pontosan ez a lényeg, hogy egyikünk sem játszott még BL-döntőt, ő viszont ott játszott.” Elmondta, hogyan fordulhatott elő, hogy épp a BL-döntőn jött neki ki ilyen rosszul a lépés. „Ha nagyon leegyszerűsítem a helyzetet, szerintem ő kinézett jobbra, és a Benzema pont elnézett balra, amikor ki akarta dobni a labdát, elindult a mozdulat, és nem tudta már visszahúzni a kezét” – nyilatkozta.

Felvetődött a kérdés, Jürgen Klopp bizalmát vajon elvesztette-e a német hálóőr, ahogyan korábban Bogdán Ádám is. „Majd a következő szezonban kiderül, hogy megadja-e neki a bizalmat ugyanilyen szinten, ahogyan eddig megadta, vagy elveszi. Az én esetemre visszatérve nyilvánvalóan számít, hogy egy edzőnek mennyire vagy szimpatikus, nem feltétlenül mint ember, hanem mint játékos, hogy mennyit lát benned. Ha nem lát benne sokat, akkor azok után a hibák után, amik bekövetkeznek bármelyik kapus életében, azok után félre lehet tolni. Ha viszont van egy kapus, akiben sokat lát, akit szeret, és szimpatikus számára az, amit csinál, akkor ezeken túl lehet lendülni. Az egy más kérdés, hogy egy BL-döntő után kinek kell megfelelni, mennyit tud bevállalni egy edző, és mennyire megy szembe a médiával.”

FBL-EUR-C1-LIVERPOOL-ROMAJürgen Klopp és Loris Karius a BL-elődöntő első mérkőzése után | Fotó: AFP / Oli Scarff

Bogdán elmondta továbbá, hogy a sérülése alatt volt ideje kipróbálni bizonyos dolgokat, amik nem a futballal kapcsolatosak, és testvérével például önálló vállalkozásba kezdtek, sörfőzdét indítottak.

HBN


Bajnokok Ligája - Sorozatban harmadszor győzött a Real Madrid
Budapest/Kijev - Sorozatban harmadszor a Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, mivel a 2017/18-as szezon szombati döntőjében, Kijevben 3-1-re legyőzte a Liverpoolt. A spanyol csapat 13. alkalommal lett a BEK, illetve a Bajnokok Ligája legjobbja. A Liverpool hatodszor győzhetett volna. ...