Bogárdi Szabó István: Isten fia emberré lett, hogy mi Isten fiaivá lehessünk

Akt.:
Bogárdi Szabó István: Isten fia emberré lett, hogy mi Isten fiaivá lehessünk
© MTI Fotó: Bruzák Noémi
Budapest – Isten fia emberré lett, hogy mi Isten fiaivá lehessünk, alászállt a földre, hogy megnyissa az utat mennybe emelkedésünkre – mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke pénteken Budapesten, karácsonyi igehirdetésében.

Úgy fogalmazott: Isten “magára vette halandóságunkat, hogy közölje velünk halhatatlanságát, felvette erőtlenségünket, hogy erejével megerősítsen minket, és osztozott szegénységünkben, hogy gazdagságát átruházza reánk”.

Ő a legnagyobb csoda, ebbe a csodába “vágyakoztak beletekinteni az angyalok” – tette hozzá.

Angyalok seregei szálltak alá, adtak hírt, és irányították “ellentmondást nem ismerő fenségességgel” a pásztorokat Máriához, Józsefhez és a kisdedhez. Nem puszta angyali szolgálat volt ez, hanem “valami roppant titok föltárása”. Az üdvösség titkába akartak betekinteni az angyalok – mondta a református püspök.

“Miért dicsérik itt közöttünk, az ember világában Istent, ahol az ember jobbára csak káromkodni tud, miért hirdetnek békességet ebben a világban, ahol napról napra, évről évre ember ember ellen fordul” – tette fel a kérdést Bogárdi Szabó István.

Mert Isten alkalmatlan időben alkalmas időt támaszt, és az angyalok szíve vágya, hogy belenézzenek ebbe a nagy titokba, hiszen ez a titok nagyobb, mint a mennyek összes dicsősége – adta meg a választ.

Karácsonykor az angyalok “vágyakoznak beletekinteni, miként lett Isten emberré, miként szerzett az embernek szabadítást, és miként hozta el az üdvözítő a megváltást, az üdvösséget” – tette hozzá.

– MTI –