Bodzafesztivál az egészség jegyében

Akt.:
Hajdúböszörmény – Előadásokkal, életmód-tanácsokkal, egészségügyi mérésekkel is várta a Bodzavirág életmódfesztivál szombaton Hajdúböszörményben, a Sillye Gábor Művelődési Központban.

Az esztétika, a szépség sem hiányzott a Bodzavirág életmódfesztiválon, melynek a művelődési központ adott otthont, május 19-én. Kupás Csilla, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy az egészséges életmód népszerűsítése az egyik legfontosabb céljuk. Ebben egyre nagyobb szerep jut a természetes dolgoknak. Felértékelődik a házilag készített termékek szerepe az emberek mindennapjaiban- mondta a főszervező.

– Itt vásároljuk meg a hazai paprikát, a bodzaszörpöt, s mindig van új termék is, ami megragadja a figyelmünket- mondta Tardi Sándor, aki évről-évre visszajáró vendég családjával, a rendezvényen.

Zolnai Imre szerint mindenképpen támogatni kell a kézműves termékek megismertetését, mert olyan hagyományok birtokosai vagyunk, amelyeket nem szabad veszni hagyni.

– Vissza a természethez! Talán ez az egyik legfontosabb üzenete számomra a rendezvénynek. Reménykedem, hogy a felnőttek mellett a gyermekek is meglátják, megtapasztalják, azokat az értékeket, amelyeknek birtokában vagyunk- mondta Keresztény Rita, aki családjával együtt nézelődött a standoknál.
Az érdeklődők előadások és bemutatók segítségével kaphattak hasznos tanácsokat, hogy megőrizhessék mentális és lelki egészségüket.

– Gargya Imre –