Bődi Ildikó műveiből nyílik kiállítás Józsán

Debrecen-Józsa – Dalok – Jelek címmel Bődi Ildikó textiles iparművész alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 14-én, csütörtökön, 17 órakor a DMK Józsai Közösségi Házában.

Köszöntőt mond Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója. A megnyitó ünnepség vendége a 35 éves Bikini Zenekar. Közreműködik a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola Szivárvány Kamarakórusa (karnagy: Deli Gabriella). A kiállítás-megnyitót kötetlen beszélgetés követi a Bikini Zenekar tagjaival, hiszen a művész 12 bemutatandó alkotását kifejezetten a Bikini együttes dalai ihlették.

Lélekből festek. Jel(kép)eket írok. Vallom, a kegyelem ölelésében csodák születnek. Ehhez elég egy jel, hogy jelet hagyjak. Ez a küldetésem.”

A jelek üzenete számomra alkotásaimon keresztül testesül meg. A jelek kristálytiszta forrása népünk szerves műveltségéből – rege, monda, népdal, népzene – és hitvilágából, „díszített” tárgyainak gazdag jelíró motívumkincséből, az ős- és jelenkori természeti népek rajzolt képjeleiből, magas művészetek, múlt-, jelenkori, kortárs művészeinek alkotásaiból, köznyelvi képes beszédből, és gyökereiben, a természetes alapú, mindenséget átölelő, gyermeki vizualitásból fakad. A BIKINI DALOK, a zene jelnyelvén megfogalmazott szimbólumok emberi kapcsolatokról, szerelmekről, érzelmekről, emlékekről, a világunk nehéz, viharos dolgairól, Isten és ember kapcsolatáról, az útkeresésről szólnak.

A Bikini-dalok mindig tanítanak. Tökéletes magyar szöveg- és dallamviláguk fülbemászó, szívbemarkoló. Millió ember szívét dobogtatta már meg! Nagyon szeretem ŐKET! Ez a tárlat őszinte Tisztelet a 35 éves legendás zenekar előtt! Az álom valóra vált! Köszönöm a Mindenhatónak!” (Bődi Ildikó)

A munkák október 14-ig tekinthetők meg az intézmény nyitvatartási idejében.

– Debreceni Művelődési Központ –