Tragédia a 4-es elkerülőn: sokkoló a Hajdú-Bihar megyei baleseti statisztika

Hármas halálos baleset a 4-es elkerülőn
Hármas halálos baleset a 4-es elkerülőn - © Fotó: Matey István
Bocskaikert, Debrecen – Már néggyel többen haltak meg az utakon, mint tavaly összesen.

  • Újabb szörnyű tragédia történt a négyes Debrecent elkerülő szakaszán: kedd éjszaka két személyautó karambolozott frontálisan Bocskaikert és Debrecen-Józsa között.
  • A balesetben a Seatban utazó öt főből hárman – a járművet vezető 20 éves férfi, illetve egy 23 és egy 41 éves nő – a helyszínen életüket vesztették.
  • A balesetben a Seat másik két utasa súlyos-életveszélyes, míg a Škoda vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.
  • Lapunk információi szerint az elhunytak nyíregyháziak voltak. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Hárman hunytak el abban a tragikus balesetben, amely kedd éjszaka történt Bocskaikert és Debrecen-Józsa között: eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan karambolozott egy Škoda és egy Seat. Az áldozatok a Seat utasai közül kerültek ki, az autó másik két utasa súlyos-életveszélyes, míg a Škoda vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

Megyénkben négy évre visszamenőleg a keddin kívül három, legalább három áldozatot követelő ütközés történt: 2014 augusztusában tehergépkocsi és személyautó ütközött Hajdúszoboszló közelében, előbbiben hárman vesztették életüket. Tavaly februárban három Loki-szurkoló kézilabda-mérkőzésről hazafelé tartva hunyt el, mikor a 47-es főúton az autójuknak vágódott egy elszabadult kamionkerék. Idén júliusban egy pihenősávban várakozó kamionba rohant egy román rendszámú kisbusz Biharkeresztesnél.

Sokkoló adatok

Szomorú képest fest az idei megyei baleseti statisztika: a police.hu adatai szerint ebben az évben eddig – 29 áldozatot követelve – 25 halálos baleset történt az utakon, míg tavaly összesen lelték 25-en a halálukat. Még sokkolóbb, ha megnézzük, hogy 2016-ban szeptemberig mit mutattak a számok.

ha2

Fotó: Matey István

Bár a személysérüléses incidensek száma több mint 10 százalékkal csökkent, a tragikus kimenetelű balesetek száma közel 50 százalékkal nőtt: 14 ütközésben 17-en veszítették életüket.

HBN-MSz


Fotó: Matey István
Debrecen - Frontálisan karambolozott két autó kedd éjszaka a 4-es elkerülőn, Debrecen határában. A baleset során a Skoda vezetője súlyosan sérült, a Seatban utazó öt főből hárman (egy 20 éves férfi, illetve egy 23 és egy 41 éves nő) a helyszínen életüket vesztették. Egy fő súlyos-életveszélyes, egy ...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Bocskaikert.
HAON.HU


hirdetés