Kijutott minden a tűzoltóknak, amit csak el lehet képzelni

Kijutott minden a tűzoltóknak, amit csak el lehet képzelni
© Fotó: Balmazújvárosi ÖTP / katasztrofavedelem.hu
Hajdú-Bihar – Huszonhét jelzés érkezett a hétvégén a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletére, ebből hét esetben tűzoltáshoz, kilencszer műszaki mentéshez kértek segítséget, tizenegy pedig tévesnek bizonyult.

A 47-es számú főúton Berettyószentmárton közelében az út menti árokban nagyjából öt négyzetméteren égett a száraz avar, gaz, melyet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltottak el.

Hajdúszoboszlón a Fehér utcában egy propánbután-gázpalack égett. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Távközlési vezetékre szakadt egy vastag faág Debrecenben, a Lándzsa utcán. A városi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

Egy teljes terjedelmében égő személygépjárműhöz riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit Hajdúsámsonba, az Epreskert utcába, ahol egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Csőtöréshez vonultak a Poroszlay utcába, Debrecenben a helyi hivatásos tűzoltók. Az egyik negyedik emeleti lakás fürdőszobájában tört el a cső, azonban a lakásban senki nem tartózkodott. Gépezetes tolólétra segítségével az ablakon keresztül jutottak be a tűzoltók a lakásba, és elzárták a vizet.

Szintén az ablakon keresztül jutottak be a tűzoltók vasárnap délelőtt abba a Debrecen, Péterfia utcai lakásba, ahol egy idős hölgy nem adott életjelet magáról, és a szomszédok ezért kértek segítséget. Az egység a hölgyet a fürdőkádban találta, ahonnan nem tudott kiszállni. A tűzoltók kiemelték a kádból és a mentőszolgálatnak átadták megvizsgálás céljából.

A 33-as főút 86-87. kilométerszelvényénél a száraz avar, gaz gyulladt meg foltokban mintegy másfél kilométer hosszan. A keletkezett füst a főút forgalmát veszélyeztette és zavarta, ezért amíg a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, addig rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom.

Egy körülbelül negyven négyzetméteres lakóház egyik szobája gyulladt ki vasárnap délután Bocskaikertben a Pacsirta utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott lakók a tüzet eloltották és a rendőrség egy gázpalackot is kihozott. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal az utómunkálatokat végezték el a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött frontálisan Debrecen és Létavértes között a 4814-es számú út 16. kilométerszelvényénél az esti órákban. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó és nyomatóhenger alkalmazásával, valamint a kormánykerék hátrahúzásával szabadította ki a járművek vezetőit. A mentősök tájékoztatása alapján mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A sofőrökön kívül más nem utazott az autókban.

Villanyoszlopnak rohant egy személyautó Balmazújvárosban, a Zöldfa utcában és Hajdúhadházon, a Bercsényi utcában is. Az ütközés következtében a balmazújvárosi balesetnél kettétört, míg a hajdúhadházinál megdőlt és a vezetékek tartották a villanyoszlopot. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a járművet feszültségmentesítették, drótkötéllel elvontatták az oszlop alól és fényárboccal világítottak az áramszolgáltatónak a munkálatok ideje alatt. Hajdúhadházra Hajdúböszörményből érkeztek hivatásos tűzoltók, akik szintén elvégezték a feszültségmentesítést, valamint az áramszolgáltató megérkezéséig a helyszínt biztosították. Az autóban egyedül a sofőrök utaztak, ők sérülések nélkül megúszták a balesetet.

– Dr. Kiss Szilvia tű. százados, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Bocskaikert.
HAON.HU


hirdetés