Haláleset Debrecen belvárosában, súlyos karambol Görbeházán

Haláleset Debrecen belvárosában, súlyos karambol Görbeházán
© Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Tevékenyre sikeredett a hivatalos szervek keddi napja, a Debrecen belvárosában történt haláleseten és a súlyos görbeházi karambolon kívül is bőven kaptak riasztást.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) illetékese elmondta, a megyei mentők az elmúlt 24 órában 180 feladatot láttak el. 10 óra 59 perckor Görbeházán egy személygépkocsi gyalogost ütött el, aki súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter szállította kórházba. Ahogyan arról kedden is beszámoltunk, 12 óra 17 perckor Debrecenben a Vár utcán egy idős nőhöz mentek a mentők, aki rosszul lett, ám az újraélesztése sikertelen volt. 17 óra 3 perckor Bocskaikertben az Akácfa utcán két személygépkocsi ütközött, a balesetben két ember könnyű sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

Debrecenben, a Kardvirág utcában nagy mennyiségű víz veszélyeztetett egy lakóházat és egy állattartó épületet, ezért riasztották kedd reggel a debreceni hivatásos tűzoltókat, tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem illetékesétől. Az egység szivattyú segítségével eltávolította a vizet.

Közúti balesethez vonultak a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kedden délelőtt. Görbeházán, az Aradi utcában két személygépkocsi ütközött egymásnak, majd az egyik autó összetört az út szélén parkoló két autót, ezután elsodort egy gyalogost. A sérültet mentőhelikopterrel kórházba szállították. A tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd elvégezték a feszültségmentesítést.

Egy tizennégy méteres fa egyik ága lehasadt kedd délelőtt Debrecenben, a Bem téren. A forgalmat veszélyeztette, ezért a helyi tűzoltók kihúzós létrán át motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat.

Debrecenben, a Balmazújvárosi úton, erdős területen több ismeretlen anyagot tartalmazó kannát találtak, ezért a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűzoltók légzőkészülékben végezték a felderítést, majd a területet körbezárták. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelyek nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét. A kannákat elszállították.

Tiszalökön, a Galamb utcában egy lakóház kéménye izzott kedd délután, ezért a tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltókat riasztották a helyszínre. A kéményben lerakódott kormot kéziszerszámok segítségével távolították el.

Bocskaikertben, a 4-es számú főúton két személygépkocsi ütközött össze kedd délután. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A mentőszolgálat a járművek vezetőit kórházba szállították.

Debrecenben, egy Szabó Kálmán utcai házban kigyulladt az olaj egy tűzhelyen felejtett lábasban. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lángot az ott élők eloltották. A tűzoltók átszellőztették a házat. Kisebb anyagi kár keletkezett.Bocskaikert.
HAON.HU


hirdetés