Bocskai emlékverseny – Kilenc magyar az elődöntőben

Budapest/Debrecen, 2015. február 4., szerda (MTI) – A magyarok jó teljesítményt nyújtottak a 59. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny negyeddöntőjében, melyből kilencen jutottak be a pénteki elődöntőbe.

Kovács László szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy nagyon kemény, színvonalas meccsek voltak csütörtökön Debrecenben, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

A legjobb négy közé 60, 64 és 81 kilogrammban is két-két magyar jutott, de lesz hazai öklöző a 75, a 91 és a plusz 91 kilósoknál is.

A szakvezető Harcsa Norbert (81 kg) és Vadász András (64 kg) teljesítményét emelte ki. Elmondása alapján mindketten azeri ellenfelet győztek le, méghozzá kiváló boksszal, előbbi 2-1-es, utóbbi pedig egyhangú, 3-0-s pontozással. Kovács László ugyancsak elismerően beszélt arról, amit a 60 kilós országos bajnok Gálos Rolandtól és a szupernehézsúlyban bajnoki aranyérmes Bernáth Istvántól látott. Utóbbi magabiztos sikert aratott, előbbi viszont nagyot küzdött mongol riválisával, akit 1-1-es állás után, a harmadik szakaszban sérülés miatt leléptettek.

A világ egyik legrangosabb amatőr bokszviadalának elődöntői pénteken 15 órakor kezdődnek.

– MTI –