Bocskai-emlékverseny – Jön a bokszvilág élmezőnye

Akt.:
A tavalyi emlékversenyen
A tavalyi emlékversenyen - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Február 7. és 10. között rendezik meg a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben.

Az eddigi nevezések alapján 23 ország 158 férfi és húsz női öklözője lép kötelek közé a jövő hét szerdától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban: négy napon át zajlik a 62. Bocskai-verseny a cívisvárosban.

b2

A pénteki sajtótájékoztatón | Fotó: Derencsényi István

A rangos viadal apropóján megtartott pénteki sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs alpolgármester elmondta, Debrecen számára mindig kiemelt fontosságú volt a verseny, és Európában kevés város büszkélkedhet ehhez hasonlóan magas színvonalú, nagy tradíciójú seregszemlével.

Orvosolja a hiányt

Balzsay Károly szövetségi kapitány kiemelte, mindig örömmel jön a Bocskaira, ugyanis a megyeszékhely kifogástalan házigazdája a versenyeknek évtizedek óta. – Jó dolog, hogy három kontinensről is részt vesznek a bokszelit képviselői a viadalon, ez némileg orvosolja a nemzetközi meccshiányát a magyar bunyósoknak. A tavalyihoz hasonló sikereket remélek idén is a harminchét férfi és tíz női versenyzőnktől – fogalmazott Balzsay Károly.

b1

Fotó: Derencsényi István

A Bocskai-versenyről egyébként folyamatosan élő online közvetítést láthatnak az érdeklődők a szövetség hivatalos youtube-csatornáján.

HBN