Bocskai előtt: Kalucza új súlyban, Takács munka mellett

Takács József és Kalucza Norbert
Takács József és Kalucza Norbert - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Az 58. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny rekordnevezése mellett az is érdekes lesz – sőt, minket leginkább ez hoz lázba -, hogy a DVSC 5 benevezett bunyósa meddig jut el a maga súlycsoportjában.

A minap a Nagy testvéreket (egyaránt 81 kg mindkettő), Petit és Bencét már megszólaltattuk röviden, ahogyan Deél Szabolcsot (91 kg) is, most pedig következzen Takács József (64 kg) és Kalucza Norbert (56 kg)!

A két bokszolónak is hasonló kérdéseket tettünk fel, mint előzőleg a többieknek, vagyis mit várnak a viadaltól, milyen formában érzik magukat, emellett Józsitól külön érdeklődünk arról, hogyan tudja a kemény mindennapi munkavégzés mellett a bokszra is rászánni a kellő időt, hiszen neki többfelé is koncentrálnia kell, Norbit pedig arról faggattuk, hogy egy súllyal feljebb lépve is bizakodó-e.

Takács József

“Igen, elég komoly megmérettetés lesz számomra a Bocskai, hiszen szeretnék minél jobban teljesíteni. Célként a dobogót tűztem ki, de ha már meccset tudok nyerni én annak is nagyon örülök. A munkám kicsit hátráltatott az edzésekben, de az edzőmmel össze tudtuk egyeztetni az edzések idejét. Eddig kétszer indultam a Bocskain, sajnos már a selejtezőben kikaptam, ezért nem tudok az eredményre büszke lenni, de tavaly a versenyen egy Fehérorosszal játszottam és helytálltam.”

Kalucza Norbert

“Most, hogy súlycsoportot váltottam a célom, hogy a dobogó tetején álljak. Bár tudom, nem lesz könnyű feladat, de sokkal erősebb vagyok fizikálisan itt az 56 kilóban, mint 52-ben voltam. Nagyon jó formában vagyok.”

A Bocskai-emlékverenyre nevezett versenyzők száma súlycsoportonként (a www.boxing.hu – vagyis a szövetség hivatalos oldala szerint):

49 kg: 8 fő
52 kg: 11 fő
56 kg: 16 fő (benne: Kalucza Norbert – 1986)
60 kg: 16 fő
64 kg: 16 fő (benne: Takács József – 1989)
69 kg: 16 fő
75 kg: 15 fő
81 kg: 16 fő (benne: Nagy Bence – 1994 – és Nagy Péter – 1992)
91 kg: 14 fő (benne: Deél Szabolcs – 1989)
+91 kg:15 fő

dvscboxing.hu


Bocskai előtt: A Nagy testvérek és Deél Szabolcs is óvatos
Debrecen – A jövő hét szerdán elrajtoló 58. Bocskai-emlékverseny öt DVSC-s bunyósa közül az egyazon súlyban (81 kg) induló Nagy Péter és öccse, Bence, valamint a 91 kilós Deél Szabolcs is szeretne természetesen mérkőzéseket nyerni, ám ez nem lesz könnyű, hiszen várhatóan komoly riválisokkal találkozhatnak.