Bocskai előtt: A Nagy testvérek és Deél Szabolcs is óvatos

Balról Nagy Bence, Nagy Péter, Deél Szabolcs és Török Ferenc egy 2013-as edzésen (amit annak idején Deél Szabi úgy kommentált, hogy "Bence nem érti a poént" - reméljük, továbbra is megmarad a jó hangulat öklözőink között)
Balról Nagy Bence, Nagy Péter, Deél Szabolcs és Török Ferenc egy 2013-as edzésen (amit annak idején Deél Szabi úgy kommentált, hogy "Bence nem érti a poént" - reméljük, továbbra is megmarad a jó hangulat öklözőink között) - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – A jövő hét szerdán elrajtoló 58. Bocskai-emlékverseny öt DVSC-s bunyósa közül az egyazon súlyban (81 kg) induló Nagy Péter és öccse, Bence, valamint a 91 kilós Deél Szabolcs is szeretne természetesen mérkőzéseket nyerni, ám ez nem lesz könnyű, hiszen várhatóan komoly riválisokkal találkozhatnak.

Ám az év egyik kiemelkedő hazai eseményén nincs mese, oda kell tennie magát mindenkinek!

A srácoktól azt kérdeztük, hogy milyen tervekkel vágnak neki a viadalnak, illetve Peti kapcsán a decemberi 81 kilós bajnoki arany teherként lóg a nyakában vagy sem, emellett a formáról érdeklődtünk, meg arról, hogy milyen lesz a két Nagynak együtt bunyóznia, ugyanabban a súlycsoportban.

Nagy Péter

“Célom természetesen minél jobb eredményt elérni a Bocskain. Nem zavar, hogy aktuális magyar bajnokként kell indulnom, emiatt nincs rajtam teher. Erről nem nagyon beszélünk öcsémmel, hogy most ugyanott bunyózunk, viszont remélem, mihamarabb beleerősödik ebbe a súlyba.”

Nagy Bence

“Nehéz lesz a verseny számomra, de próbálok minél több meccset nyerni majd. Simán csak egy súlyban indulunk, ez nem poén vagy ilyesmi, csupán kipróbálom a 81 kilót. Minden nap készülünk együtt az edzéseken Petivel, ilyenkor kesztyűzni szoktunk egymással.”

Deél Szabolcs

“Négyszer indultam, de eddig mindig kikaptam az első körben. Szóval eddigi “legjobb eredményem” a Bocskain még nem igazán van. Most jó formában érzem magam, a célom pedig az, hogy egyfelől jól bokszoljak, másfelől meccset vagy meccseket nyerjek.”

A nemzetközi Bocskai-emlékversenyen (2014. február 5-8. Debrecen) Kalucza Norbert 56 kilóban, Takács József 64-ben, míg a két Nagy, Bence és Péter 81-81 kilóban, Deél Szabolcs pedig 91 kilóban képviseli a DVSC színeit, egyúttal a magyar ökölvívást.

HAJRÁ, DVSC!

dvscboxing.huSporthírek