Bocsánatot kért az „ebesi bróker”

Akt.:
Bocsánatot kért az „ebesi bróker”
© Fotó: Matey István
Debrecen, Ebes – A Debreceni Törvényszék 2019. március 28-án nyilvános ülést tartott K. S. vádlott ügyében, akit a médiatartalom-szolgáltatók korábban az „ebesi bróker”-ként említettek írásaikban – áll a Debreceni Törvényszék közleményében.

A férfit 2018. április 11-én mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás, és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A vádlott 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között. Az elsőfokú bíróság a vádlottat 12 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

A nyilvános ülésen a bíróság ismertette a Debreceni Járásbíróság ítéletét, valamint a fellebbezéseket és nyilatkoztatta a vádlottat a személyi körülményeit illetően. A tanács elnöke ezt követően felolvasta a bíróságra 2019. március 25-én írásban beérkezett vallomását, amelyben teljes körűen beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Ezt követően került sor a vádlott vezető ügyvédjének védőbeszédére, aki fellebbezését a büntetés kiszabásának enyhítése vonatkozásában tartotta fenn – olvasható a közleményben.

Az ügyész beszédében előadta, hogy az elsőfokú bíróság a büntetőeljárási szabályokat betartva folytatta le a bizonyítási eljárást, az ítélet indokolása részletes, a bizonyítékok ok-okozati láncolata alapján egyértelműen következtetni lehet a bűnösségre a vádlott akkori tagadásával szemben.

Ezt követően utolsó szó jogán felszólalt a vádlott, aki bocsánatot kért a károkozás miatt.

Az ügyben a másodfokú ítélet kihirdetésére várhatóan 2019. április 10-én 9 órakor kerül sor a Debreceni Törvényszéken.


Egy korábbi, 2015-ös tárgyaláson
Debrecen, Ebes - Bűnösnek mondta ki a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás, és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében azt a férfit, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között. Három sértett 50 millió forin...