BMW-gyár – Szakértő: 20-30 százalékkal nőhetnek a lakásárak Debrecenben néhány éven belül

BMW-gyár – Szakértő: 20-30 százalékkal nőhetnek a lakásárak Debrecenben néhány éven belül
© Fotó: AFP / DPA / Armin Weigel
Budapest – Mester Nándor, az Otthontérkép Csoport vezető elemzője szerint 20-30, vagy akár 40 százalékkal is emelkedhetnek a lakásárak Debrecenben 3-4 éven belül, amikor igazán beindul a gyártás a BMW új, a hajdúsági városban létesülő gyárában.

Mester Nándor az M1 aktuális csatornán pénteken jelezte: ez azért lehet, mert újabb szakemberek érkeznek, adott esetben a családjukkal, szállásra van szükségük, szeretnék a gyerekeket iskolába járatni, vásárolniuk kell, ez mind keresletnövekedést okoz, ami fölfelé hajtja az árakat.

Elmondta, hogy a másik két magyar autógyári városban az ingatlanszektor szinte minden alágazata dinamikusan fejlődött, talán a hotelpiac nem annyira, de az ipari és kereskedelmi ingatlanok (üzlethelyiségek, üzletközpontok), a telekpiac és a lakáspiac igen. Erre számítanak Debrecenben is.

Az elemző kitért arra is: már tart három jelentős lakóparképítés a városban, az egyik a vége felé jár, a másik kettő révén pedig 350 újépítésű lakás lesz elérhető a piacon másfél éven belül.

Hozzátette: Győrben és Kecskeméten az első, átmeneti időszakban inkább a lakásbérleti piac bővült dinamikusan, Debrecenben is valószínűleg ez növekszik majd, valamint a befektetési célú lakásvásárlás az említett új lakásokból akár a következő évben is.

– MTI –


Debrecen - Szinte mindenki jól fizető munkahelyeket és általános fellendülést vár az autógyártól. Ellátogattunk a leendő BMW-autógyár 400 hektáros területére, Kismacsra és Nagymacsra, ahol azt tapasztaltuk, hogy a helyi lakosokban óriási a várakozás, komoly fellendülésben reménykednek. A néhán...

Minden a helyére kerül – majd az ingatlanpiacon is
Debrecen - A gyár dolgozóinak lakniuk kell valahol, s ezt muszáj kielégíteni. Varázsgömböm nincsen, de az biztos, hogy a BMW debreceni gyárépítése pozitívan hat majd a cívisváros és a vonzáskörzete ingatlanpiacára” – fogalmazott Baráth Norbert, a Duna House egyik debreceni irodavezető franchise pa...

Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, középen egy BMW személyautó 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group, a beruházás értéke meghaladja majd az egymilliárd eurót. A debreceni gyáregység képes lesz ugyanazon a soron hagyományos robbanómotorral és elektromotorral ellátott járművek előállítására, és az új üzemben akár évi 150 ezer járműt gyárthatnak majd.
Debrecen - Az új autógyár gazdasági, társadalmi és kulturális fellendülést válthat ki. A BMW-gyár Debrecenbe települése mellett milyen érvek szóltak? – erre is kíváncsiak voltunk a keddi, nagy horderejű bejelentés nyomán. A Nemzeti Befektetési Ügynökség közleménye szerint az ügynökség kiemelt ...

Az Otthontérkép számítása szerint akár 20-30 százalékkal is emelkedhetnek a lakásárak a következő két-három évben
Budapest - Debrecenben és térségében az új BMW-gyár létesítése jelentős ingatlanfejlesztést indíthat a lakáspiacon és az ipari, kiskereskedelmi ingatlanoknál - közölte az Otthontérkép csoport szerdán az MTI-vel. Az Otthontérkép számítása szerint akár 20-30 százalékkal is emelkedhetnek a lakásárak...