BMW-gyár: Balmazújvárosból is lehetnek beszállítók

Akt.:
A keddi sajtótájékoztatón
A keddi sajtótájékoztatón - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Mihamarabb össze kell hangolni a beruházók munkaerő-igényét.

A Debrecen határában tervezett BMW autógyár kapcsán Balmazújváros és Debrecen jövőbeni együttműködéséről szóló sajtótájékoztatón vett részt Balmazújvárosban Papp László, Debrecen polgármestere, aki kiemelte: a beruházás az egész régiót érinti. Fontosnak tartja a közös fejlődést, amelyből mindkét település polgárai profitálhatnak. Minél hamarabb össze kell hangolni a beruházók munkaerő igényét a szakképző intézmények képzési kínálatával.

Itthon kell tartani a fiatalokat”

– hangsúlyozta. – Szakképesítést kell biztosítani a BMW-s munkahelyekről álmodó diákoknak. Az a közös törekvésünk Nagy Tamás polgármesterjelölttel, hogy a balmazújvárosi emberek itt tudjanak dolgozni, itt tudják megteremteni jövőjüket, és ne hagyják el a várost. Balmazújváros kis- és középvállalkozói beszállító szerepet kaphatnak.

ntNagy Tamás | Fotó: Molnár Péter

Papp László felajánlotta, hogy az EDC Debrecen Nonprofit Kft. sok éves tapasztalatait átadja Balmazújvárosnak.

Tudást és kapcsolatrendszert

Tiba István országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az elmúlt bő 10 év fejlesztései megfelelő alapot nyújtanak a sikeres együttműködéshez.

Nagy Tamás kijelentette: – Nemcsak a BMW-gyárról van szó, hanem a balmazújvárosi kis- és középvállalatokról is. Segíteni kell a helyi cégeket, hogy megkapják azt a tudást és kapcsolatrendszert, amivel beszállítói lehetnek a nagyobb gyáraknak. Meg kell találni továbbá azokat a képzéseket, amelyekkel piacképes tudást és jó munkahelyeket szerezhetnek a balmazújvárosi fiatalok – mondta.

– Bánhegyi Zoltán –


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Szinte mindenki jól fizető munkahelyeket és általános fellendülést vár az autógyártól. Ellátogattunk a leendő BMW-autógyár 400 hektáros területére, Kismacsra és Nagymacsra, ahol azt tapasztaltuk, hogy a helyi lakosokban óriási a várakozás, komoly fellendülésben reménykednek. A néhán...

Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, középen egy BMW személyautó 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group, a beruházás értéke meghaladja majd az egymilliárd eurót. A debreceni gyáregység képes lesz ugyanazon a soron hagyományos robbanómotorral és elektromotorral ellátott járművek előállítására, és az új üzemben akár évi 150 ezer járműt gyárthatnak majd.
Debrecen - Az új autógyár gazdasági, társadalmi és kulturális fellendülést válthat ki. A BMW-gyár Debrecenbe települése mellett milyen érvek szóltak? – erre is kíváncsiak voltunk a keddi, nagy horderejű bejelentés nyomán. A Nemzeti Befektetési Ügynökség közleménye szerint az ügynökség kiemelt ...

Fotó: AFP / DPA  / Armin Weigel
Budapest - Mester Nándor, az Otthontérkép Csoport vezető elemzője szerint 20-30, vagy akár 40 százalékkal is emelkedhetnek a lakásárak Debrecenben 3-4 éven belül, amikor igazán beindul a gyártás a BMW új, a hajdúsági városban létesülő gyárában. Mester Nándor az M1 aktuális csatornán pénteken jele...