BM: posztumusz előléptették az újpesti balesetben meghalt rendőrt

Akt.:
Ütközésben összetört rendőrautó a IV. kerületben a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében 2018. február 16-án. A jármű eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy másik rendőrautóval. A balesetben egy rendőr a helyszínen életét vesztette, további három pedig megsérült.
Ütközésben összetört rendőrautó a IV. kerületben a Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében 2018. február 16-án. A jármű eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy másik rendőrautóval. A balesetben egy rendőr a helyszínen életét vesztette, további három pedig megsérült. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest – Posztumusz törzsőrmesterré előléptették a múlt heti újpesti balesetben, két rendőrautó ütközése következtében meghalt rendőrt – tájékoztatta a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-t.

Múlt csütörtök éjjel, nem sokkal éjfél előtt a IV. kerületi Fóti út és a Leiningen Károly utca kereszteződésében ütközött össze két rendőrautó. A balesetben egy rendőr a helyszínen meghalt, további három pedig megsérült.

A BM szerdai közleményében azt írta: Pintér Sándor belügyminiszter – Papp Károly országos rendőrfőkapitány előterjesztésére – “a Szolgálat halottjává nyilvánította” Mátyás Balázs Tamás rendőr őrmestert. A Budapesti Rendőr-főkapitányság káposztásmegyeri rendőrőrsének egykori járőrét a belügyminiszter soron kívül posztumusz rendőr törzsőrmesterré léptette elő – tették hozzá.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korábban az MTI megkeresésére azt közölte: mivel mindkét járművezető rendőr szolgálatban volt, a katonai büntetőeljárás hatálya alá tartozó nyomozás lefolytatása a KNYF budapesti regionális osztályának hatáskörébe és illetékességébe tartozik. A “halaszthatatlan nyomozati cselekmény” keretében lefolytatott szemlén ügyész is részt vett.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást, amelynek határideje: április 16. – közölte a KNYF, amely a nyomozás érdekeire hivatkozva az ügyben további tájékoztatást nem adott.

– MTI –


Két rendőrautó ütközött Budapesten, egy rendőr meghalt
Budapest - Két rendőrautó ütközött össze csütörtök éjjel Budapesten, a IV. kerületben. A balesetben egy rendőr a helyszínen életét vesztette, további három pedig megsérült - közölte a rendőrség a police.hu oldalon. A közlemény szerint a két rendőrautó eddig tisztázatlan körülmények között ütközöt...