BL-selejtező – Újra helyre állt a rend

Akt.:
BL-selejtező – Újra helyre állt a rend
Labdarúgás – A debreceniek megmutatták, mit tudnak valójában és készülhetnek a következő BL-körre.

Kíméletlen választ adott a kétkedőknek a DVSC futballcsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában, az első mérkőzés valóban rémesen gyengére sikerült produkciója után a piros-fehérek sziporkázva és ellentmondást nem tűrő játékkal verték 3-0-ra a Skenderbeut, bebizonyítván: a magyar bajnok sokkal erősebb az albán aranyérmesnél. Mondhatni: újra helyre állt a rend kedden este.

Az összesítésben 3-1-gyel kivívott továbbjutás nem csak a debreceniek remek produkciójáról maradhat emlékezetes, de a nyíregyházi Város Stadionban uralkodó hangulatról is, amelyet tízezer ember teremtett meg, köszönhetően Coulibaly két góljának, valamint Varga találatának. A Loki ezúttal is igaz csapatként küzdött, egységes volt, azaz azokat az erényeket csillogtatta, amelyeket a bajnokságban megszokhattunk tőle az elmúlt szezonban.

– Azt a hozzáállást kaptam a társaságtól, amelyet a bajnoki meccsek kilencven százalékában – fogalmazott Kondás Elemér a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. A vezetőedző arra a kérdésre is választ adott, hogy mennyire „jön jól”, hogy együttesének a két BL-fellépés között (a jövő héten rendezik a harmadik forduló első meccsét) szombaton egy vérbeli rangadóval indul az idény a Győr ellen. – Nagyon szeretnénk jól rajtolni a bajnokságban, tehát a Győrt is szeretnénk legyőzni. Addig a találkozóig mindent megteszünk annak érdekében, hogy frissüljön a csapat. De nem panaszkodunk, erről szól a sorozatterhelés, három-négy naponta játszani kell és megfelelni az elvárásoknak!

Nem tisztje a góllövés

Természetesen nem csak a drukkerek öröme, hanem a játékosok boldogsága is az egekig ért, a lokisták fáradtan, de mosolyogva léptek ki az öltözőfolyosóról. – Olyan elánnal játszott a gárda az első perctől kezdve, hogy hihetetlen érzés volt a pályán lenni – lelkendezett Nikolov Balázs, aki a jobbhátvéd posztján kapott bizalmat a szakmai stábtól. – A párharcot már az első félidőben eldönthettük volna, de akkor egy kivételével kimaradtak a helyzetek, a szünetet követően tovább mentünk előre és begyötörtük a második gólt is. 2-0- után még nem nyugodhattunk meg, de Mészáros Norbi nagy helyzetét követően Adamo ismét betalált és akkor éreztük, ez a továbbjutás már megvan.

A Nikolov által emlegetett ajtó-ablak helyzetet kihagyó Mészáros Norbert természetesen nem lógatta az orrát amiatt, hogy nem iratkozott föl a góllövők közé. – Bebizonyítottuk, hogy az odavágó csak egy kisiklás volt, ezúttal nagyszerűen és akaratosan futballoztunk, megérdemeltnek tartom a továbbjutásunkat. A ziccerem? Ne is mondja… – nevette el magát a védő. – A nehezét megcsináltam, de az i-re a pontot nem tudtam föltenni. Maradjunk annyiban, az én feladatom az, hogy megakadályozzam az ellenfelet a góllövésben!

Előbb a Győr ellen

A harmadik találat előtt a csereként beállt Rezes László adott sarokkal zseniális gólpasszt Coulibalynak. Rezes is megállt a busz felé tartva egy pillanatra a kedvünkért. – Úgy vélem, ahogyan az első meccsen a Skenderbeu meglepett bennünket, ezúttal mi okoztunk nekik kellemetlen meglepetést, akár még több góllal is nyerhettünk volna. Hogy a BATE vagy a Vardar lenne-e jobb a jövő héten? Mindegy ki lesz az ellenfél, az albánok elleni második meccsen mutatott szellemben kell ellenük pályára lépnünk, akkor képesek lehetünk a sikerre. Előtte azonban a Győr ellen vesszük föl a harcot, van olyan erős a Loki kerete, hogy ki tud állítani egy olyan tizenegyet, amelyik legyőzi a zöld-fehéreket.

HBN-TN

 

Továbblőtték a DVSC-t

– A két mérkőzés alapján bebizonyosodott, hogy a DVSC a jobb csapat, ezért megérdemeltük a továbbjutást – nyilatkozta a két gólig jutó Adamo Coulibaly. – Remek hangulatot teremtettek a szurkolóink és nagyon örülök, hogy két gólt sikerült rúgnom, de ettől sokkal fontosabb volt a csapat sikere – mondta a francia támadó.

A Loki második találatát jegyző Varga József miután megzörgette a hálót, hatalmas sprintet kivágva a kispadnál örülő Máté Péterhez rohant és a nyakába ugrott. – Máté Peti azt mondta a meccs előtt, érzi, hogy be fogok találni a Skenderbeu ellen, ezért amikor valóban így lett, rögtön beugrott a jóslata. Boldogsággal tölt el, hogy nem csak támadásban, de védekezésben is sokat javultunk a múlt heti kilencven perchez képest, várjuk a következő ellenfelet és igyekszünk minél jobban felkészülni majd belőle – jelentette ki a válogatott labdarúgó, aki ezúttal is fáradhatatlanul robotolt a pályán és a mezőny egyik legjobbjának bizonyult.

 

Már kaphatóak a jegyek a DVSC-Teva – Győri ETO FC bajnoki nyitányra!

Az immár hatszoros bajnok DVSC-TEVA labdarúgócsapata július 28-án, szombaton, 19 órakor a Győr együttesét fogadja az Oláh Gábor utcai stadionban. Jegyek már kaphatók elővételben a DVSC három ajándékboltjában (Tesco, Plaza, Malompark). A szurkolók a mérkőzés napján csak az Oláh Gábor utcai stadion pénztárainál vehetik meg a belépőket!    

Kérjük a médiákat, hogy nyerteseiket időben és jól tájékoztassák a nyereményjegyek átvételének idejéről és helyéről (Plaza, vagy a Malompark).

Az eddigiekhez hasonlóan most is nyereményjegyeket biztosítunk az Önök szerkesztőségének, ezúttal 10 darabot! A nyertesek névsorát július 27-én, pénteken 12 óráig várjuk a media@dvsc.hu, és a gabidaku@dvsc.hu email-címre. A nyertesek a belépőket július 27-én, pénteken 14 órától vehetik át a Debrecen Plaza emeletén található DVSC ajándékboltban.

 

         
   
Malompark
TESCO
Plaza
Jegyek egységára
Szektor
sor
sor
sor
1 000 Ft
A
5.,11.,12.,18. sor
3.,9.,10.,15.,16.,17. sor
4.,6.,7.,8.,13.,14.,19. sor
500 Ft
B
jegyek kaphatók
jegyek kaphatók
jegyek kaphatók
1 200 Ft
C
3.,9.,10. sor
4.,5.,6.,13. sor
7.,8.,11.,12. sor
1 600 Ft
D
3.,5.,11.,12. sor
4.,8.,9.,10. sor
6.,7.,13, sor
2 500 Ft
E
12.,13. sor
3.,5., 8.,9. sor
4.,6.,7.,10.,11. sor
1 600 Ft
F
7.,8. sor
5.  sor
3.,4.,6.,9. sor
2 500 Ft
F
12. sor
13.,14.,15. sor
11. sor
1 200 Ft
G
4.,6.,11. sor
3.,7.,10.,13. sor
5.,8.,9.,12. sor
1 000 Ft
H
3.,4.,5.,11.,12.,17. sor
8.,9.,10.,15.,16.,19.,20. sor
6.,7.,13.,14.,18. sor
1 000 Ft
I
3.,7.,8.,14.,15.,20. sor
4.,5.,6.,12.,13.,18
9.,10.,11.,16.,17.,19. sor
     

 

BL-selejtező: