BL-selejtező – Nincs idő szomorkodni, menni kell tovább

Akt.:
BL-selejtező – Nincs idő szomorkodni, menni kell tovább
Labdarúgás – Harcos meccs után fájó vereséget szenvedett a Loki, így elúszott a főtáblára kerülés lehetősége.

Elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától a DVSC: a boriszovi 1-1-es döntetlent követően Nyíregyházán már nem sikerült a bravúr, a papíron jobb csapatnak számító BATE Boriszov 2-0-ra legyőzte a Lokit a BL-selejtező 3. körében. A fehérorosz bajnok így 3-1-es összesítéssel lépett tovább, a piros-fehérek pedig az Európa Liga rájátszásában folytathatják a küzdelmeket. A pénteki sorsolás után kiderül, kivel kell összecsapniuk a csoportkörbe kerülésért.

Bár a boriszoviak sokszor hangoztatták, idegenben jól megy nekik, a Debrecen természetesen a győzelem reményében lépett a gyepre a teltházas nyíregyházi visszavágó alkalmával. Kondás Elemér alakulata minden igyekezete ellenére sem tudott diadalmaskodni, így a meccs végét jelző sípszó után öröm helyett csalódottság uralkodott el a lokistákon.

Gyorsan ki kell heverni

– Úgy mentünk neki ennek a meccsnek, hogy tovább akarunk jutni, gólt, gólokat szerettünk volna szerezni. Azonban a BATE – mely együttes azt is megteheti, hogy pár meccsre leigazol egy olyan kvalitású játékost, mint Hleb – nem egy Skenderbeu szintű csapat, sokkal erősebbek voltak, mint előző ellenfelünk. Mindent megtettünk a továbbjutás érdekében: itt is, ott is akadtak helyzetek, majd bekaptuk az első gólt, ami kicsit lelombozta a társaságot, de aztán megint mentünk előre. A második félidőben jött Nikolov kiállítása, rögtön utána a második BATE-találat, ekkor már megpecsételődött a sorsunk – emlékezett vissza a meccs fontos momentumaira Korhut Mihály, a Loki kedveszegett védője, aki szerint ha nem küldik le Nikolovot, máshogy is alakulhatott volna a derbi. De nincs túl sok idő a szomorkodásra, hisz szombaton jön a Kecskemét, majd következik az EL-rájátszás. – Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen tovább akartunk jutni, de egy-két nap alatt kiheverjük, és készülünk az előttünk álló megmérettetésekre – mondta kissé szomorkásan a bekk.

Bosszantó

– A fehéroroszok bizonyították, nem véletlen szerepelnek már évek óta vagy a BL-ben, vagy pedig az EL-ben, de azért bosszantó, hogy két ilyen góllal vertek meg minket – kezdte a debreceniek hálóőre, Verpecz István, aki ezúttal is bemutatott egy-két bravúrt. – A vereség ellenére jól éreztem magam a pályán, az erőnlétem is megfelelő volt, nagyon vártam ezt a mérkőzést, kár azért a két találatért. De ezen túl kell lépnünk, immár a szombati Kecskemét elleni bajnoki az első, illetve várjuk az EL-sorsolást.

 Néhány szó Hlebbel

A mérkőzés után a több nagy klubot, például a Barcelonát, vagy az Arsenalt megjárt Alekszandr Hleb is nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak. – Remekül ment a játék, megvolt a csapatban az összhang, ami ezúttal eredményre vezetett. Nyerni jöttünk Debrecenbe, igaz, nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen meglesz a győzelem, hiszen a Debreceni VSC egy remek csapat, kíváló játékosokkal, s majdnem tarthatatlan csatárokkal – mondta szerényen a klasszis, aki egyelőre nem foglalkozik azzal, mi lesz vele néhány hét múlva. – Jelenleg minden erőmmel a nevelő egyesületem, a BATE sikereiért küzdök. BL-főtáblára szeretnénk jutni, célunk elérése érdekében most óriási lépést tettünk.

Szombaton már jön a Kecskemét

 A DVSC-TEVA labdarúgócsapata augusztus 11-én, szombaton 17 órakor a Kecskemét együttesét fogadja az Oláh Gábor utcai stadionban, az összecsapásra a jegyek már kaphatók elővételben a DVSC három ajándékboltjában (Tesco, Plaza, Malompark). A szurkolók a mérkőzés napján csak az Oláh Gábor utcai stadion pénztárainál vehetik meg a belépőket.

HBN–SZADÓ

 

Megkérdeztük: Hogyan értékeli a Loki BL–szereplését?
– Nem vagyok igazán focirajongó, de természetesen a Loki menetelését nyomon követtem és csak gratulálni tudok a srácoknak, ahhoz amit elértek. Örülök, hogy Debrecen ilyen csapattal büszkélkedhet és remélem az Európa Ligában sikeresek lesznek – méltatta a csapatot Nagy Antal.

– Kissé váratlanul ért a sima kiesés a kiváló idegenbeli teljesítmény miatt, azonban mindent összevetve reális eredmény született – értékelt Szabó Norbert.

– Egy kicsit csalódtam abban, ami a visszavágón történt, mivel a játékosok előzőleg nagyon fogadkoztak, ráadásul hazai pályán is játszottak – fogalmazott Urai Gábor.

– A Loki menetelését mindenképpen pozitívan értékelem, annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligájába már nem juthatunk be. Nemzetközi porondon is megmutathatta magát a csapat, ráadásul az EL-ben még jó esélyünk van a sikerre – bizakodott Farkas Árpád.

– Kicsit csalódott vagyok, hogy kiestünk, azonban ha reálisan szemléljük a dolgokat ez benne volt a kalapban. Az eddigi teljesítményük örömre ad okot – vélekedett Varga Csaba.

– Már az is nagy dolog, hogy idáig eljutottunk, habár az első mérkőzés alapján jó esélyünk mutatkozott a továbbjutásra – mondta Molnár Pál.

 


 

A tapasztalat és Hleb klasszisa döntött

A lényeg valószínűleg már hétfőn este elhangzott. A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének visszavágómérkőzése előtt Viktor Goncsarenko, a fehérorosz BATE Boriszov edzője tőmondatokban fogalmazott, és az első, 1–1-es döntetlent hozó találkozó legfőbb tanulságának azt nevezte, hogy „minden ellenfelet komolyan kell venni”. 

Búcsú a Bajnokok Ligájától

A BATE Boriszov végig uralta a játékot a Loki ellen Nyíregyházán, így megérdemelten jutott tovább a BL-ben.

A mérkőzés percről percre

Kedden este játszották a Bajnokok Ligája 3. körének visszavágóját, amelyen a Debreceni VSC – BATE Boriszov páros próbálta kivívni a továbbjutást és a csoportkörbe való bejutást is egyben. A mérkőzést 20:30-kor élőben tudósítottuk a Hajdú Online-on!