BL-selejtező – Loki: bátran és fegyelmezetten!

Akt.:
BL-selejtező – Loki: bátran és fegyelmezetten!
Labdarúgás – A piros-fehérek a fehérorosz bajnok BATE Boriszov otthonában vívnak BL-selejtezőt.

Pörög a kerék, nincs megállás a DVSC labdarúgói számára, a hajdúságiak a múlt hét keddi Skenderbeu elleni BL-továbbjutás és a szombati Győr elleni bajnoki siker után újabb nagy feladat előtt állnak: szerdán este hat órától a fehérorosz pontvadászat aranyérmese, a BATE Boriszov otthonában lépnek pályára a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján. A feladat nehéz, ugyanakkor nemesnek mondható, ha a debreceniek kiütnék az utóbbi években rendszeresen BL- vagy Európa Liga-csoportkörben szereplő ellenfelüket, bekerülnének a playoff-ba és az EL-főtábla már minimum biztosítva lenne a számukra. Ez azonban egyelőre még az álmok kategóriája, hiszen az utolsó pillanatban többek között Alexander Hlebbel megerősített házigazdák nem éppen könnyű kerti mulatságra várják a Lokit.

Nem állnak be

Kondás Elemér előtt persze nem ismeretlen a boriszovi egylet, a Debrecen trénere tisztában van az ellenfél erősségeivel. – Több DVD-t is megnéztünk, illetve Sándor Tamás kollégám a Vardar elleni szkopjei találkozójukat a helyszínen megtekintette – nyilatkozta lapunknak a szakember. – Kiváló játékosokból álló gárda vár ránk, akik mennek becsülettel előre és nem féltik magukat. Az utóbbi négy esztendőben mindig csoportkörben szerepelt a BATE, ez mutatja az erejüket, ettől függetlenül szeretnék úgy futballozni, hogy annak látható eredménye legyen és jó helyzetből várhassuk a nyíregyházi visszavágót. Hogy milyen játékmodorra lesz szükség tőlünk? Semmiképpen sem akarunk beállni a tizenhatosunk elé és foggal-körömmel védekezni, ebben ugyanis óriási veszélyek rejlenének. Szeretnénk némileg följebb tolni a védekezést, ha nálunk lesz a labda, nagyon fegyelmezettnek kell lennünk, ha pedig mi birtokoljuk a játékszert, akkor bátran kell támadásokat építenünk. Szeretnénk természetesen betalálni, emellett pedig az lenne az ideális számunkra, ha kapott gól nélkül tudnánk abszolválni a meccset.

Hibázni tilos!

A tréner egyetértett velünk abban, hogy a Győr elleni 4-1-es győzelem remek dopping volt a társaság számára, viszont a kapus Novakovics sérülése nem jött jól a lokistáknak. – A sérülések benne vannak a sportban, ez a szerencsétlen eset nyilván nem hiányzott, de az életnek mennie kell tovább! A kieső labdarúgó helyére jön a következő, az a feladatunk, hogy megpróbáljunk pótolni mindenkit. Örülünk, hogy fölényesen tudtunk nyerni az ETO ellen, viszont követtünk el hibákat is, amelyeket azóta átbeszéltünk a futballistákkal. Ezeket a megingásokat Boriszovban el kell kerülnünk, mert a házigazdák csúnyán megbüntethetnek érte – fogalmazott Kondás, aki szerint egy szoros eredmény biztató lehetne a DVSC számára a visszavágó előtt, amennyiben gólt, vagy gólokat tudnának szerezni a vendégek.

A BATE BoriszovDVSC összecsapást szerdán 18 órától a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben közvetíti.

HBN-TN

 

BL-selejtező

NB I.További hírek a Sport kategóriából