BL-selejtező – Gól nélküli meccsel kezdett a Debrecen

Belfast, 2014. július 15. Az északír Eamonn Seydak (b) és a debreceni Varga József a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Cliftonville - DVSC-TEVA mérkőzésen a belfasti Solitude Stadionban 2014. július 15-én. Cliftonville - DVSC-TEVA 0-0.
Belfast, 2014. július 15. Az északír Eamonn Seydak (b) és a debreceni Varga József a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Cliftonville - DVSC-TEVA mérkőzésen a belfasti Solitude Stadionban 2014. július 15-én. Cliftonville - DVSC-TEVA 0-0. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Belfast, 2014. július 15., kedd (MTI) – A Debreceni VSC gól nélküli döntetlent ért el az északír Cliftonville vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első, keddi mérkőzésén.

A BL selejtezőjében legutóbb 2000-ben tudott győzni egy északír csapat, azóta nem, és ez a sorozat most sem szakadt meg, párharcot pedig 1984 óta nem nyert a sorozatban.

A visszavágót jövő hét kedden rendezik Debrecenben.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Cliftonville (északír)-Debreceni VSC 0-0

Belfast, 3000 néző, v.: Ribeiro Soares Dias (portugál)
sárga lap: Donnelly (51.), illetve Korhut (78.)

Cliftonville:

Devlin – Cosgrove, Flynn, McGovern, Seydak (McMullan, 83.) – Curran, Catney, Scannell, Johnston, Donnelly (Garrett, 63.) – Gormley

Debreceni VSC:

Novakovic – Lázár P., Máté P., Mészáros N., Korhut – Jovanovic (Zsidai, 85.), Se. Bouadla, Varga J., Bódi (Mihelic, 79.) – Sidibe, Tisza (Seydi, a szünetben)

Bátran kezdett az északír csapat, amely az első negyedórában három nagy helyzetet is kihagyott. Ezt követően a Debrecen fokozatosan átvette a játék irányítását, azonban komoly lehetőséget nem tudott kialakítani a rivális kapuja előtt.

A folytatásban is a magyar bajnok játszott fölényben, ekkor már vezetett egy-két ígéretes akciót, de a gól csak nem jött össze, igaz, egyszer a keresztléc mentette meg a Cliftonville-t, amely így kivédekezte a meccset.

– MTI –