BL-selejtező – DVSC: Itthon is támadni kell

Akt.:
BL-selejtező – DVSC: Itthon is támadni kell
Labdarúgás – A debreceniek nem hiszik azt, hogy túlságosan óvatos játékkal ki lehet verni a BL-ből a BATE együttesét.

Biztató eredményt ért el a DVSC szerdán este Boriszovban a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében, a piros-fehérek ugyanis úgy játszottak döntetlent a fehérorosz bajnokkal, hogy szereztek egy sokat érő idegenbeli gólt. A BATE otthonában elért 1-1 tehát örömmel töltheti el a debrecenieket, ám a lefújást követően némi csalódottságot is felfedezhettünk a Gorodoszkoj-stadionból kiballagó lokisták arcán. Ennek okát a meccs forgatókönyvében kell keresnünk: a hajdúságiak a második félidő közepén Sidibe góljával megszerezték a vezetést és úgy tűnt, meglesz a győzelem, de az utolsó utáni pillanatokban egy szerencsétlen szituációban a szenegáli támadó testéről a saját kapujába pattant a labda, a „duplázás” pedig azt jelentette, hogy döntetlennel térhetett haza a DVSC.

Menni kell előre

– Az első félidő alapján jó eredmény a döntetlen, de a második játékrészt tekintve már van bennem hiányérzet – árulta el a Naplónak Kondás Elemér vezetőedző. – Ha az első negyvenöt percben berúgják a ziccerüket, egy szót sem szólhattunk volna, de a szünet után már nem tudott helyzetet kialakítani a Boriszov. Sajnos egy öngóllal döntetlenre mentették a mérkőzést, de amit elterveztünk, annak a kétharmadát végrehajtottuk: betaláltunk az ellenfél kapujába, nem szenvedtünk vereséget, viszont kaptunk egy gólt. Összességében tehát elégedettek lehetünk, a visszavágón pedig meg kell mindent tennünk a továbbjutásért – jelentette ki a tréner. Kondás arról is szót ejtett, hogy mi vezetett a Loki második félidőbeli feljavulásához. – Az első játékrészben nagyon pontatlanok voltunk, sokat hibáztunk és nem volt nálunk a labda, ha pedig megszereztük, hamar eladtuk. A szünetben arra hívtuk fel a játékosok figyelmét, hogy a megszerzett labdákkal bátrabban vállalkozzanak, az sem baj, ha hibáznak, csak legyen mindig olyan labdarúgó, aki kéri az átadást és mutatja magát. Ezt a srácok ragyogóan végrehajtották, Ibrahima Sidibe kapott egy kitűnő passzt Coulibalytól és parádésan fejezte be az akciót. Tudtuk, hogy a hajrában ívelgetik majd a labdákat a kapunk elé, sajnos, ebben benne van, hogy valakiről ilyen szerencsétlenül lecsorog egy beadás… Azért is bántja a játékosokat az eredmény, mert azt a szabadrúgást, amiből egyenlített a BATE, nem előzte meg szabálytalanság. Ez már a múlt, a visszavágón offenzívebben fogunk futballozni, jó lenne az elején betalálni, mert akkor még nagyobb esélyünk nyílna a továbbjutásra – tekintett előre a szakvezető, aki elmondta, szó sincs arról, hogy abból induljanak ki, a visszavágón jó a 0-0 is a Lokinak. – Mi nem tudunk gól nélküli döntetlenre játszani, kedden is menni akarunk előre és tesszük a dolgunkat a siker érdekében.

Nem felhőtlen az öröm

– A meccs előtt aláírtuk volna ezt az 1-1-et, ez tény – mondta a csapatot szállító busz mellett álldogáló Korhut Mihály. – Azért jöttünk, hogy gólt lőjünk Boriszovban és megpróbáljunk nyerni, de ez a végén meghiúsult. Az egyenlítőt találatot eredményező szabadrúgást nem előzte meg szabálytalanság, így különösen fájó gólt kapni, ezért nem tudunk felhőtlenül örülni. A BATE pont olyan harcos futballt mutatott be, mint amilyet vártunk tőlük, jól is adogattak, ettől függetlenül előzetesen veszélyesebbnek gondoltam a házigazdákat. Hazai pályán hasonló szellemben kell pályára lépnünk, mint az albánok elleni visszavágón, nekik kell menni és ki kell harcolnunk a továbbjutást! – nyilatkozta a bal oldali védő.

HBN

Az egyik gólnak örül

– Próbáltunk úgy kifutni a gyepre a BATE otthonában, hogy már az első meccsen jó pozícióba kerüljünk a továbbjutás szempontjából – osztotta meg velünk tapasztalatait a minszki reptéren a DVSC gólszerzője, Ibrahima Sidibe. – A vezetés megszerzése után erre komoly esélyünk nyílt, vezettünk egészen az utolsó másodpercekig. Nagyon sajnálom, hogy a végén egy balszerencsés mozdulattal a saját kapusunknak is betaláltam, ezzel odalett a győzelem. A döntetlen nem rossz eredmény, mindent el fogunk követni, hogy Magyarországon a magunk javára döntsük el a párharcot.

 


 

BL-selejtező – Kondás szerint a terv kétharmadát sikerült megvalósítani

Kondás Elemér, a Debrecen labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttese “kétharmad részben” teljesítette mindazt, amit eltervezett szerdán a BATE otthonában rendezett BL-selejtezőn, melyen 1-1-es döntetlent ért el.

A DVSC kezében van az esély

A valamivel több mint ötezer néző befogadására képes BATE-stadionban az a feladat várt a Lokira, hogy olyan eredményt érjen el a Boriszov elleni BL-selejtező odavágón, amellyel reális esélye marad a jövő kedden esedékes nyíregyházi visszavágóra.

A mérkőzés percről percre!

Élőben tudósítottunk portálunkon a BATE Boriszov – DVSC-Teva Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésről!Sporthírek