Veszélyhelyzet

2020.04.02. 15:01

Adományozók és önkéntesek jelentkezését várja a katolikus egyház

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a veszélyhelyzetben öt millió forinttal járult hozzá a szegény családok megsegítéséhez.

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által körlevélben meghirdetett március 15–22 közötti tartósélelmiszer-gyűjtés a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt drasztikusan lecsökkent, a korlátozások, valamint a szentmiséket érintő rendelkezések miatt átalakult, és főként pénzadománygyűjtés formájában folytatódott, folytatódik.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Karitász Szervezetén keresztül a rendelkezésünkre álló keretből öt millió forintot különítettünk el tartós élelmiszercsomagok készítésére a rászorulók megsegítése céljából. Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy az adományok kiosztását ne az idős önkénteseink végezzék, hanem a fiatalok, így nekik is alkalmuk van tanúságot tenni a hitükről. Keressük a lehetőségeket, hogy együttműködve a polgári hatóságokkal segítségére legyünk a nélkülözőknek, rászorulóknak.

Továbbá elindult a karitatív tanács 1357-es adományvonala, valamint a Segítünk egymásnak weboldal. Előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani. Kiemelten fontos ezen a területen is a testvéregyházak összehangolt közös szolgálata” – mondta Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyéspüspök.

Mészáros László egyházmegye karitászigazgató tájékoztatott, hogy az egyházmegyétől kapott öt millió forintból minden karitászcsoport egyenként 120 ezer forint támogatást kapott, az önkéntes munkatársak ebből vásárolták meg a tartós élelmiszert a rászoruló családok és a nehézsorsú egyedülálló emberek részére. Mint mondta, nagyon hálásak a döntéshozóknak az adományért, ez nagy segítséget jelent ebben a krízishelyzetben. Az a tapasztalat, hogy most sokkal többen fordulnak a szervezethez segítségért, hiszen számos családban megszűnt a rendszeres jövedelem.

Adományozási lehetőségek

Az említett 1357-es adományvonalon hívásonként 500 forint támogatást, valamint a Segítünk egymásnak oldalon önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani.

További pénzadományokat fogadnak a karitász weboldalán, az online adományozás menü alatt azonnali bankkártyás fizetés formájában, valamint átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában