BL: minimum a nyolc közé

Nagy tervekkel vágnak neki a küzdelmeknek
Nagy tervekkel vágnak neki a küzdelmeknek - © Fotó: Facebook
Debrecen, Graz – Izgatottan várják első Bajnokok Ligájukat a debreceni futsalosok.

Az ausztriai Grázban rendezik meg február 17. és 21 között a Hallássérültek Futsal Bajnokok Ligáját, melyen a Debreceni Siketek Futsal Klub is részt vesz. A cívisvárosi férfi csapat tavaly megnyerte a Hallássérültek Futsal Országos Bajnokságát, ezzel pedig jogot szerzett a BL-ben való indulásra.

– Huszonnégy csapat harcol majd az elsőségért, az erőviszonyok alapján minimum az első nyolcba való bekerülést tűztük ki célul, de talán még az ötbe is bejuthatunk. Ez lesz ugyan az első Bajnokok Ligája szereplésünk, de azt hiszem, így is reálisak az elvárásaink. Tíz játékosból és négyfős szakmai stábból áll majd a küldöttségünk, és mindenki izgatottan várja a megmérettetést. Sajnos az egyik legjobb emberünk, Szabó Zoltán megsérült, így ő nem tarthat velünk, ahogy testvére, Szabó Norbert sem, aki pedig betegséggel küszködik. Nagy érvágás számunkra a hiányuk, de szerencsére még így is megfelelő kerettel tudunk kiállni – mondta el érdeklődésünkre a Debreceni Siketek Futsal Klub elnöke, Szűcs Helga.

Összejött

Az egyesület vezetőjének beszámolója szerint még nem tudják, pontosan mely gárdákkal kell megküzdeniük, ugyanis a sorsolást a viadal első napján, kedden tartják a helyszínen. Annyi bizonyos, hogy négyes csoportokban küzdenek az egyletek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kérdéses volt, részt tudnak-e venni a tornán a debreceniek, ugyanis nehezen gyűlt csak össze az induláshoz szükséges összeg. – Decemberben még nem állt rendelkezésünkre az elegendő pénz, vagyis az egymillió forint, de végül egyenesbe kerültünk. A város nagy segítséget nyújtott számunkra, a költségeink felét fedezi – tudtuk meg az elnöktől.

HBN