BL-meccsek között rangadót játszik a Korvex

BL-meccsek között rangadót játszik a Korvex
Az idei meglepetéscsapat, a Fehérvár ellen tör győzelemre a Loki hazai környezetben szerdán.

Kézilabda. Újabb rangadó vár a DVSC-Korvex női kézilabdacsapatára: a debreceni lányok a nemzetközi erőpróbák között egy nagyon fontos bajnoki meccset játszanak az Alcoa Fehérvár ellen szerdán 18.45-től a Hódos Imre sportcsarnokban. A találkozó azért kiemelt a Loki számára, mert a bajnoki tabellán egyforma pontszámmal áll a két gárda, s mindössze a jobb gólkülönbségének köszönhetően második a Debrecen.
 

Komoly derbi lesz!

 
– Nem csak a pontvadászatban elfoglalt helyezések miatt rangadó a Fehérvár elleni meccs. A riválisunk sokkal előkelőbb helyen áll most a bajnokságban, mint ahogy azt megszokhattuk tőlük az utóbbi években, ráadásul nem véletlen, hogy az élmezőnyhöz tartoznak. Nagyon jó, erős csapatot alkotnak, hiszen kiváló játékosokból állnak, elég megemlítenem Triscsuk, Vincze, Tilinger, Vascsuk és Amorim nevét, ráadásul a tehetséges kapusaik is jó formában vannak. A Fehérvár egy támadó beállítottságú gárda, dinamikusan, jól játszanak az ellenfél kapuja előtt. Komoly meccsre számítok, ahol tudásunk legjavát kell nyújtanunk ahhoz, hogy elérjük a célt, azaz megszerezzük a győzelmet – fogalmazott Köstner Vilmos, a DVSC-Korvex vezetőedzője.
 

Leszámolni a hullámvölgyekkel

 
A Loki trénere készséggel beszélt a csapat felkészüléséről is. – A németországi hazatérésünk után kielemeztük a Lipcse elleni meccset, s átbeszéltük, mik azok a játékszituációk, amikben változtatnunk kell; biztos vagyok benne, hogy ezeken jelentősen tudunk javítani. Bár kikaptunk a BL-összecsapáson, nem történt katasztrófa, hiszen egy esélyesebb csapat ellen szenvedtünk vereséget. Azonnal továbbléptünk a dolgon, s márt az új feladatokra koncentrálunk. A jobb helyzetkihasználásban, az agresszív védekezésben és a gyors visszarendeződésben mindenképpen fejlődnünk kell, nem csak a BL-ben, hanem a hazai meccseken is. További feladat, hogy a hullámvölgyeket kiiktassuk a játékunkból, s az egyenletes, jó teljesítményt 60 percig tudjuk nyújtani. Remélem, az előbb felsorolt dolgokból minél többet viszontlátok majd a pályán a Fehérvár elleni meccsen is – fejezte ki reményét a nagy tekintélyű tréner.
 
Köstner Vilmos azt is elárulta, Csáki Viktóriát nem viselte meg az autós balesete, testileg és lelkileg is rendben van a szélső. Bulath Anita mozgásán még látszik a korábbi sérülés, de biztosan pályára lép majd. Kifejezetten jó hír, hogy Mörtel Renáta a jövő héten már elkezdheti a labdás edzéseket a csapattal. HBN-BN
 

ÉLŐBEN A HAONON

 
A szerdán 18.45-től kezdődő DVSC-Korvex–Alcoa Fehérvár bajnoki összecsapást a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben közvetíti.