BL: Langyos meccsel indult a döntőért folyó csata

BL: Langyos meccsel indult a döntőért folyó csata
© Fotó: Getty Images
Nem bírt egymással a City és a Real, a továbbjutó kilétére a május 4-i visszavágón derül fény.

Hatalmas taktika csata folyt a pályán, a nagy tét rányomta a bélyegét a mérkőzésre – pufogtathatnánk az ehhez hasonló közhelyeket a Manchester City–Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntővel kapcsolatban, ám ha őszinték akarunk lenni, ki kell jelentenünk, felejthető 0–0-t produkált a két együttes. Egyébként a spanyol együttesre nem túl jellemző ez a végeredmény a BL-ben, hiszen a kedd esti volt a 223. meccsük a sorozatban, ezek közül mindössze kilencen nem született találat. A vendégek helyzetét nehezítette, hogy Zinédine Zidane nem számíthatott a combizomsérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldóra.

– A párharc előtt úgy gondoltam, mindkét gárdának ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra, ezt a véleményemet továbbra is fenntartom – nyilatkozta az UEFA weboldalán a Real francia szakvezetője.
– A döntetlen ellenére nem hiszem, hogy a Real Madrid egyértelmű favorit lenne. Több alkalommal bizonyítottunk már idegenben ebben a szezonban, gondoljunk csak a PSG, vagy a Dinamo Kijev elleni összecsapásunkra. Nem fehér zászlót lengetve utazunk a Bernabéu Stadionba – jelentette ki Manuel Pellegrini, a City menedzsere.

HBN