BL: Digne szerint még van esélye a Barcának

Lucas Digne és Luis Enrique: folyik az eszmecsere
Lucas Digne és Luis Enrique: folyik az eszmecsere - © Fotó: AFP / Ander Gillenea
Barcelona, Dortmund - Mint bizonyára sokan emlékeznek rá, két héttel ezelőtt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján a Paris SG hazai pályán valósággal legyalulta az FC Barcelonát. A katalánok amint eszméltek a 4–0-s vereség okozta sokkból, máris megvizsgálták, mennyi esélyük maradt még a továbbjutásra hatalmas kudarc után. A francia balhátvéd, Lucas Digne szerint még nincs veszve minden.

– Még mindig van esélyünk rá, bármi megtörténhet – jelentette ki az Atlético Madrid elleni 2–1-es, hétvégi győzelmüket követően. – Mindent beleadunk kilencven percen keresztül. Négy gólt kaptunk az első meccsen, miért ne szerezhetnénk ennyit a visszavágón? Még csak beszélnünk sem kell erről az öltözőben, teljes az egyetértés köztünk: szebb arcunkat szeretnénk mutatni, és kitűnően játszani. Lehet, hogy most nem tartják a Barcelona játékát igazán jónak, de talán megváltozik mindenki véleménye, ha a szezon végén megnyerünk mindent – elmélkedett hangosan Digne.

A szerdai nap másik össze­csapását Dortmundban rendezik meg, a Borussia a portugál Benficát fogadja. Az első mérkőzésen a portugálok minimális, 1–0-s előnyre tettek szert Lisszabonban, ezért kijelenthető, ez a párharc még abszolút nyílt.

A Barcelona–PSG (tv: M4 Sport) és a Borussia Dortmund–Benfica (Sport1) meccseket 20 óra 45 perckor rendezik.

HBNSporthírek