BKV-botrány – Tóthfalusi György nem írt alá

2007 nyarától 2009 őszéig volt a BKV Igazgatóságának elnöke. Megbízatása alatt sem ő, sem az igazgatóság többi tagja nem írt alá tanácsadói, illetve végkielégítési szerződéseket – áll a BKV hétfői közleményében.

Az atv.hu rendőrségi forrásokra hivatkozva vasárnap azt írta, hogy Antal Attila, korábbi BKV vezérigazgató, és Balogh Zsolt korábbi, megbízott vezérigazgató nemcsak Hagyó Miklósra, de Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tett.

A BKV közleményében az áll, hogy Tóthfalusi György az igazgatóság egy másik tagjával írta alá Antal Attila munkaviszonyának megszüntetését, mely sem végkielégítést, sem felmentési időt nem tartalmazott. Antal Attila az időarányos prémiumot és a ki nem vett szabadság megváltására szolgáló összeget kapta meg. Futó Sándor, Kocsis István vezérigazgató kezdeményezésére távozott a cégtől. A vezérigazgató a Futó Sándor munkaszerződése szerint járó végkielégítést – közös megegyezéssel – a felére csökkentette.

Az atv.hu szerint Tóthfalusi György 2009 szeptemberében az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága ellenőrző albizottságának úgy nyilatkozott, hogy nem volt információja a BKV-s végkielégítések mértékéről a fővárosi tömegközlekedési cég igazgatótanácsának. A portál hivatkozik az MR1-Kossuth Rádió értesülésére is, miszerint Tóthfalusi György írta alá azt a végkielégítési szerződést, amelynek nyomán Futó Sándor igazgatósági elnöki főtanácsadó 30 millió forinttal távozott a közlekedési társaságtól. A Kossuth Rádió értesülése szerint a két férfinek üzleti kapcsolata is volt.

Futó Sándor, Kocsis István vezérigazgató kezdeményezésére távozott a cégtől. A vezérigazgató a Futó Sándor munkaszerződése szerint járó végkielégítést – közös megegyezéssel – a felére csökkentette – áll a BKV hétfői közleményében.